Alles over het kinderverpleegkundige salaris

15 maart, 2024

Taken kinderverpleegkundige

Voor we dieper ingaan op het kinderverpleegkundige salaris, is het eerst belangrijk meer te weten over de taken die je verricht en de opleiding die je nodig hebt. Een kinderverpleegkundige verricht verschillende taken, namelijk:

  • Het verplegen en verzorgen van kinderen met gezondheidsproblemen.
  • Het wassen en verschonen van kinderen en hen helpen met eten en drinken.
  • Het opstellen van een verpleegplan.
  • Het overleggen met deskundigen en opstellen van een verpleegkundig dossier.
  • Zowel kinderen als ouders informeren omtrent de onderzoeken.
  • Infuus bewaken en wonden verzorgen.

 

Welke opleiding heb je nodig?

Wanneer je aan de slag wilt als kinderverpleegkundige, vraag je je vast af hoe je dit precies kunt worden. Wil je starten als kinderverpleegkundige dan volg je de opleiding tot Kinderverpleegkundige. Je wordt hier toegelaten als je een mbo- of hbo diploma Verpleegkunde hebt.

Heb je dit diploma eenmaal behaald, dan solliciteer je eerst naar een opleidingsplaats Kinderverpleegkundige bij een ziekenhuis. Het ziekenhuis betaalt vervolgens je opleiding. Een opleiding tot kinderverpleegkundige duurt ongeveer 13 tot 16 maanden. Hierbij werk je in een kinderziekenhuis, een kinderkliniek of in een algemeen ziekenhuis. Je leert gedurende de opleiding alles over de zorg voor kinderen in diverse leeftijdsfases.

Aan de slag als kinderverpleegkundige

Heb je opleiding tot kinderverpleegkundige afgerond en ben je benieuwd waar je zoal aan de slag kunt? Je kunt op diverse plekken starten als kinderverpleegkundige. Zo kun je zowel thuis bij de patiënt als in het ziekenhuis kinderen verplegen. Binnen het ziekenhuis werk je op de kinder IC, de kinderdagbehandeling of de spoedeisende hulp. Je kunt ook werken op scholen of in de psychiatrie. Je kunt echter ook als ZZP verpleegkundige voor kinderen aan de slag. Bedenk goed wat het beste bij je past en kies hier de juiste opleidingsplek bij uit.

Wat is het kinderverpleegkundige salaris?

Het kinderverpleegkundige salaris is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je beroep. Je weet inmiddels wat een kinderverpleegkundige doet, maar weet je ook wat een kinderverpleegkundige precies verdient?

Het salaris van een kinderverpleegkundige ligt in 2024 rond de € 1.900 en € 3.100 bruto per maand. Echter is de hoogte van het maandelijkse bedrag van diverse factoren afhankelijk. Zo bepaalt niet alleen je leeftijd hoeveel je verdient, maar ook je ervaring in het vak wat je uiteindelijke salaris gaat worden.

Ben je een beginnend verpleegkundige, dan begin je met € 1.900 per maand. Heb je echter al aardig wat ervaring als kinderverpleegkundige? Dan ligt jouw salaris al snel op € 3.100 per maand. Ook heb je recht op extra’s die bovenop je salaris komen. De secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan doorgaans 8% van je salaris aan vakantiegeld, vakantiedagen en een reiskostenvergoeding. Wil je een zo hoog mogelijk kinderverpleegkundige salaris, dan is het ook zeker aan te raden om je te laten informeren over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

 

Wil je geholpen worden door een ervaren detacheringsbureau?

Wil je meer informatie omtrent de voordelen en het salaris weten? Neem dan gerust contact op met InterChange, jouw detacheringsbureau in de zorg.

Ben je zzp’er in de zorg en wil je graag geadviseerd worden over zaken als de btw-vrijstelling, verzekeringen en pensioenopbouw?

Dit doen we voor zzp’ers:

✔︎ het vinden van opdrachten;
✔︎ het bepalen van je uurtarief;
✔︎ het adviseren in verzekeringen;
✔︎ het op orde krijgen van je verplichtingen als ZZP’er;
✔︎ het administratieve gedeelte;
✔︎ het adviseren van je pensioen mogelijkheden;
✔︎ het opstellen en versturen van jouw facturen;
✔︎ We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van passend advies.

Wil je dit ook?

Meld je dan aan via onze aanmeldpagina.

 

 

Portrait of cute little boy opening mouth for checkup sitting in doctors lap against white background

Ontvang gratis het e-book ‘Detacheren in de zorg'

Download E-book