Nieuws & verhalen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de zorg en de verhalen van onze zorgprofessionals.

  • Sorteren

Onzin banen in de zorg, bestaan die?

Interchange wil graag zoveel mogelijk ziekenhuizen ondersteunen door hen te voorzien van vakdeskundige zorgprofessionals. De noodkreet voor meer mensen in de zorg wordt met de maand schrijnender. Toch viel me een recent artikel ineens op waarin gesproken werd over een daling van de productiviteit in ziekenhuizen. Hoe kan dat nou?

28 juni, 2022

Automatisering banen in de zorg

Volgens het WEF (World Economic Forum) verdwijnen er door automatisering 85 miljoen banen in 2025 wereldwijd. Ook binnen de zorg zal de omscholing van medewerkers die niet direct in de zorg werken ook gaan plaats vinden. Veel afdelingen zullen geautomatiseerd of uitbesteed worden. Wat gaat er met al die mensen gebeuren?”

 

17 juni, 2022

Voetbalvrouwen krijgen meer loon

The Wall Street Journal meldt dat het Nationale mannen- en vrouwenelftal evenveel gaan verdienen. Het is het eerste land ter wereld dat de beloningen tussen voetballende mannen en vrouwen gelijktrekt. Binnen de groep verpleegkundigen in Nederland kennen we geen onderscheid in salaris tussen mannen en vrouwen. Ieder ziekenhuis houdt zich aan de cao waarin een beroep gekoppeld is aan een loonschaal met bijpassende periodieken.

10 juni, 2022

Amerikaanse Travel Nurses

TravelNurses, ofwel detacheren of zzp’en in de zorg.

07 juni, 2022

Yvonne Roman: “Ooit belandde ik in een massale vechtpartij op de IC.”

Op een avond liep het helemaal uit de hand tussen twee families onder wie al jarenlang een spanning heersten. Van beide families raakte één familielid zwaargewond. De slachtoffers moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Door een communicatiefout van de ambulance werden deze personen alleen naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Terwijl één van de slachtoffers al bij ons op de IC lag, arriveerde het tweede slachtoffer bij de eerste hulp. De familie van het slachtoffer die bij de eerste hulp arriveerde, kreeg er lucht van dat de familie van de tegenpartij bij ons boven was op de IC. Ze besloten naar boven te komen en er ontstond een massale vechtpartij bij ons op de IC.

03 juni, 2022