Ervaringen

Als je je aan het oriënteren bent om van baan te verwisselen en twijfelt of je voor detacheren moet kiezen, dan wil je het liefst ervaringen lezen van mensen die dit al eerder hebben gedaan. Wij delen daarom graag de ervaringen van onze medewerkers met je.

Ieder mens op aarde heeft recht op goede gezondheidszorg

Margreet schrijft voor ons over haar internationale carrière als Operatieassistent. Ze heeft 9 jaar in Malawi gewerkt en werkt nu via Interchange in het Diakonessenhuis. Toch blijft ze ernaar verlangen om ooit weer met haar voeten in de klei te staan en te werken in een land waar goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is.

Margreet (39)

Ik vond het allemaal maar spannend

Julian heeft een ervaringsverhaal geschreven dat hij graag met ons wilde delen. Sinds hij detacheert krijgt hij hier veel vragen over detacheren. Hij merkt dat al deze vragen logisch zijn maar niet nodig als je kijkt naar de realiteit.

Julian (33)

Ik hou van reizen, daarom ben ik ook gestart met detacheren

Shamiso (56) is Dialyseverpleegkundige. Al bijna 3 jaar is ze met plezier aan het detacheren. Shamiso vergelijkt detacheren ook wel met haar hobby reizen. Je wordt continu geprikkeld door nieuwe werkwijzen en culturen binnen verschillende ziekenhuizen. Je bent aan het ontdekken en aan het leren. Lees meer over de ervaringen van Shamiso.

Ervaringsverhaal Shamiso (56)

Het patiënten zo comfortabel mogelijk maken, dat vind ik het leukste aan mijn werk.

Hanny woont samen met haar echtgenoot in Lelystad. Hanny wilde als klein meisje altijd al in de zorg werken. Ze vindt het fijn om voor mensen te kunnen zorgen en het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast vindt ze afwisseling in haar werk belangrijk, geen dag is hetzelfde. Al 44 jaar is Hanny met plezier werkzaam in de zorg, waarvan 10 jaar als Recovery Verpleegkundige. Detacheren doet ze nu iets meer dan een jaar.

Hanny (62)

Ik had nooit gedacht dat ik mijzelf 'zzp'er in de zorg' zou noemen!

Drie jaar geleden verhuisde Crystal, operatieassistent, vanuit Curaçao naar Nederland met haar twee zoontjes. In haar vrije tijd houdt ze van een ontspannende wandeling langs de Kinderdijk, een gezellige meidenavond of gaat ze lekker naar het strand. Jammer genoeg niet zo mooi als op Curaçao!

Crystal had op Curaçao weleens samengewerkt met zzp zorgprofessionals uit Nederland, ze had nooit gedacht dat ze zichzelf op een dag ook zo zou noemen.

Crystal (31)

Ik ben al snel weer opzoek naar nieuwe prikkels en uitdagingen, dit kan doormiddel van detacheren

Inge is al 21 jaar operatieassistente. Het grootste deel van haar carrière heeft ze gedetacheerd en vanaf begin dit jaar doet ze dit bij Interchange.

Inge (43)

Ik maak best snel nieuwe werkzaamheden eigen en dan heb ik al snel de instelling: oké, wat nu? Detacheren blijft mijn nieuwsgierigheid voeden.

Saskia (28)

Ik hou wel een beetje van avontuur en nieuwe dingen, daarom past detacheren ook goed bij mij!

Sinds oktober 2020 werkt Marije bij Interchange als SEH verpleegkundige. Tijdens haar carrière in de zorg heeft ze veel verschillende dingen gedaan en gezien. Van Verzorgende IG in een Verpleeghuis met dementerenden naar Verpleegkundige bij Defensie, tot SEH Verpleegkundige op detacheerbasis bij Interchange.

Marije (39)

“Door te werken als zzp’er ervaar ik meer vrijheid en kan ik weer genieten van mijn vak”

Marleen (38) woont samen met haar man, 2 kinderen, paard, 2 honden en 10 kippen op een “boerderijtje” in Haaften. Ze werkt als zelfstandige Anesthesiemedewerker en runt daarnaast nog een kleinschalig paardenpension aan huis.

“De vrijheid die ik als zzp’er heb in uren en opdrachten maakt het mogelijk om mijn werk te combineren met mijn paardenpension. Ik vind het fijn dat dit op deze manier kan. Door te werken als zzp’er kan ik weer genieten van mijn vak.”

Marleen (38)

Zonder Interchange werkte ik waarschijnlijk niet meer in de zorg.

Corina (27) is sinds kort geen onderdeel meer van het team van Interchange. Toch doet ze graag haar verhaal, want dankzij Interchange is ze nog steeds werkzaam in de zorg. Als we haar bellen heeft ze net een pittige dag achter de rug, maar ondanks dat vertelt ze enthousiast over haar ervaringen.

Corina (27)