De ervaring vanRobin Habets

De Zuid-Limburgse Robin (Operatieassistent), verhuisde zeven jaar geleden naar het bruisende Utrecht waar ze samen met haar vriend, die eveneens werkzaam is in de zorg, haar plekje heeft gevonden. In haar loopbaan in de zorg begon ze met een radiologie opleiding in Eindhoven, gevolgd door een stage op de radiologieafdeling in Gent. Hierna volgde een kort avontuur in Sittard, maar al snel besefte ze dat dit het niet was. Zo startte ze gedreven aan haar opleiding tot Operatieassistent waarna ze haar kennis en kunde inzette in het Antonius ziekenhuis waar ze voor langere periode aan de slag ging.

Met behoorlijk wat ervaring op jonge leeftijd heeft Robin niet alleen in verschillende Nederlandse steden en ziekenhuizen gewerkt, maar ook heeft ze haar horizon verbreed door een half jaar op Curaçao te werken waar de zaken heel anders geregeld zijn en een andere mentaliteit heerst.

Robin Habets (29)

“Juist de afwisseling tussen academische, perifere ziekenhuizen en de kleinere klinieken spreekt haar aan”

Toch begon het te kriebelen om op Nederlandse voet in verschillende keukens te kijken, dus detacheren kwam voor haar als geroepen, vooral omdat ze, zoals ze zelf zegt, nog nergens aan gebonden is (behalve dan haar vriend). Daarnaast was ze niet zeker of het iets voor haar zou zijn en voelde detacheren als een stabielere stap dan bijvoorbeeld direct als zzp’er aan de slag te gaan. ‘Ik kan altijd nog de overstap maken naar het zzp’en, maar detacheren biedt mij meer vastigheid en minder geregel’. Daarnaast zijn er in en rondom Utrecht genoeg ziekenhuizen waar Robin graag aan de slag zou willen. Juist de afwisseling tussen academische, perifere ziekenhuizen en de kleinere klinieken spreekt haar aan.

Volgens Robin is detacheren niet per se voor iedereen weggelegd; je moet beschikken over flexibele vaardigheden en tegen kritiek kunnen. Ze geeft aan dat wanneer je ergens binnenkomt, je snel geneigd bent terug te vallen op oude gewoontes en dat je niet te veel moet willen veranderen binnen een afdeling. Go with the flow!

Op dit moment maakt ze deel uit van een tof team in het Tergooi in Hilversum. Ze merkt dat wanneer je als gedetacheerde fulltime en voor een langere periode werkt, het team echt bereid is tijd en energie in je te investeren omdat ze weten wat ze ervoor terugkrijgen. Volgens Robin moet je echter wel stevig in je schoenen staan, omdat je telkens moet bewijzen wat je in huis hebt. Dit vergt energie en tijd, maar het is de moeite meer dan waard want je leert er onwijs veel van. Daarnaast heeft ze actief contact met andere gedetacheerden om ervaringen te delen.

Operatieassistenten

“Persoonlijke benadering”

Bij Interchange valt het Robin op dat er echt moeite wordt gedaan om met haar in gesprek te gaan en te informeren hoe het met haar gaat. Deze persoonlijke benadering waardeert ze enorm. Bovendien ervaart ze het contact met haar consultant als open en laagdrempelig, en benadrukt ze loyaliteit. Als je deze aspecten waardeert in een werkgever, beveelt ze Interchange zeker aan.

Wanneer Robin na een werkdag thuiskomt, duikt ze graag de sportschool in voor een rocycle of andere sportles of een pittige fitnessessie. Of ze gaat voor een rustigere avond en gaat een avondje uiteten of staat zelf in de keuken, druk bezig met koken of het bakken van een bananenbroodje.

Operatieassistent

Wil je meer te weten komen over detacheren?