De ervaring vanNina Roelandschap

Nina is 25 jaar oud en woont in Amersfoort samen met haar vriend. Ze werkt momenteel als zzp operatieassistent in het Flevoziekenhuis. Nina is een echte onderneemster. Ze is altijd bezig met nieuwe dingen ontdekken en leren. Zo heeft ze naast haar werk als operatieassistent ook haar eigen sieradenbedrijf, nnbynina (zie onder aan de pagina de link naar haar website). Daarnaast is ze ook druk met haar hobby Turnen. We vragen Nina of ze met ons wil delen waarom ze gestart is als zzp operatieassistent en hoe de combinatie met haar eigen bedrijf bevalt.  

Waarom ben je gestart als zzp als operatieassistent?

“Na mijn opleiding heb ik 2 jaar in het Meander Medisch Centrum gewerkt. Hier heb ik het heel erg naar mijn zin gehad, veel geleerd over het vak en ben ik als persoon gegroeid. Na twee jaar merkte ik dat ik naast mijn werk flexibeler wilde zijn zodat ik ook meer tijd had voor bijvoorbeeld mijn sieraden bedrijf. Met deze reden wilde ik starten met zzp’en. Via een collega van mij, die via Interchange als zzp’er werkt, ben ik in contact gekomen met Interchange. Faiiza werd mijn contactpersoon en zij heeft mij geholpen de eerste stappen te zetten naar zzp operatieassistent.”

Nina Roelandschap (25)

Hoe ervaar je het zzp’en als operatieassistent?

“Het is heel erg leuk. Naast het ziekenhuis werk ik ook weleens in een kliniek. Door te zzp’en ben ik flexibel en kan ik gemakkelijk ook ergens anders een kijkje nemen. Ik kan mijn netwerk op deze manier uitbreiden en meerdere specialismes leren kennen.

Het is iedere keer wel weer spannend waar je terecht komt en hoe het team op je reageert. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen gehad. De gezonde spanning blijft maar ergens weet ik ook dat het wel goed komt.”

Denk je dat zzp’en als operatieassistent voor iedereen is weggelegd?

“Nee, eerlijk gezegd denk ik dat het niet bij iedereen past. Je moet het wel echt leuk vinden om uit je comfortzone te stappen en nieuwe avonturen aan te gaan. Ook moet je sterk in je schoenen staan en je verantwoordelijkheid durven nemen. Je wordt toch ingehuurd en daar hebben ze wel een bepaalde verwachting bij. Hier moet je mee om kunnen gaan. Een ondernemende houding is belangrijk. Ook is het handig dat je sociaal bent. Je komt toch telkens op nieuwe plekken waar je een nieuw team ontmoet en je een goede indruk wil achterlaten.

Maar, waar een wil is, is een weg! Dus mocht je erover nadenken om als zzp’er te starten dan zou ik zeker aanraden de uitdaging aan te gaan.”

Nina zzp operatieassistent

Wat vind jij het leukste aan zzp’er zijn? 

“Ik vind het superfijn dat ik flexibel ben. Als ik bijvoorbeeld langer op vakantie wil dan kan dat gewoon. Daarnaast vind ik het ook echt heel leuk om bezig te zijn met mijn pensioenopbouw. Dit moet je als zzp’er zelf goed regelen en hier haal ik echt veel energie uit. Ik vind aandelen en beleggen bijvoorbeeld heel interessant. Ik zie dit ook als een onderdeel van zzp’en. Je bent verantwoordelijk om alles zo goed mogelijk te regelen. Ook de mogelijkheid om nieuwe werkplekken te ontdekken geeft mij veel energie, zo blijf ik geprikkeld.”

Hoe is de combinatie tussen werken als zzp operatieassistent en je eigen sieradenbedrijf voor jou? 

“Ik vind de combinatie heel leuk, mocht je het nog niet gemerkt hebben, ik hou ervan om met verschillende dingen bezig te zijn. Mijn sieradenbedrijf is best wel seizoensgebonden, in de lente en zomer heb ik het drukker dan in het herfst en winter. Daarom is het fijn om nog altijd iets ernaast te blijven doen. Ik werk twee dagen als zzp operatieassistent in het Flevoziekenhuis en één dag per week bij verschillende klinieken. Dit is perfect met alles wat ik er nu nog naast wil doen.”

https://nnbynina.nl/

Via de link ga je naar Nina haar eigen sieradenbedrijf. Ze onderscheidt zich met het aanbieden van buiksieraden op maat. Neem zeker even een kijkje!