De ervaring vanDy-Anne

Dy-Anne, Operatieassistent, detacheert nu bijna een jaar via Interchange. Ze is van origine Arubaanse maar woont nu 10 jaar in Nederland. Wat haar aanspreekt aan de zorg is dat ze voor anderen kan zorgen en daar haalt ze voldoening uit. Daarnaast blijft ze continu in beweging met haar werk, zo zal een kantoorbaan simpelweg niets voor haar zijn. Ze deelt met ons haar ervaring als gedetacheerde.

 

“Mijn loopbaan in de zorg begon met de opleiding verpleegkunde maar al snel ontstond er een fascinatie voor de OK. Omdat ik mijn interesse hierin liet doorschemeren, kreeg ik tijdens mijn stages zo nu en dan de kans om een glimp op te vangen van de OK. Deze korte momenten bevestigden mijn sterke interesse. Na het succesvol afronden van mijn opleiding tot verpleegkundige, was het voor mij duidelijk wat de volgende en voor mij logische stap moest zijn: De start van de opleiding tot Operatieassistent in het academische ziekenhuis Erasmus MC.

Dy-Anne (28)

“Ik koos bewust voor een ziekenhuis op afstand omdat ik daar niemand kende”

 

Na afronding van mijn opleiding als Operatieassistent, ambieerde ik om ook de perifere ziekenhuizen te verkennen. Daarom besloot ik te gaan detacheren voor 36 uur. Op dit moment werk ik in Utrecht, wat enigszins ver is van mijn woonplaats Den Haag. Ik koos bewust voor een ziekenhuis op afstand omdat ik daar niemand kende. Hoewel ik hier met een geweldig team collega’s werk, begon de afstand toch wat aan me te knagen en dus zal ik binnenkort wat dichter bij huis gaan werken.

Een andere reden waarom ik besloot om te gaan detacheren is vanwege de vrijheid en flexibiliteit die ik momenteel ervaar. In ben nog jong, vrij van verantwoordelijkheden zoals kinderen, huisdieren of andere verplichtingen waardoor ik de energie heb om veel en op verschillende plekken te werken. Daarnaast vond ik het een voordeel om te gaan detacheren omdat ik nog in een leerproces zat gezien ik net was opgeleid tot Operatieassistent. Zo leer je als gedetacheerde verschillende werkwijzen en protocollen kennen.

 

“Soms moet je namelijk wel je mannetje staan en je grenzen aangeven”

 

Mijn verloofde zegt altijd dat ik ambitieus ben, en dat klopt ook wel. Ik ben echt een doener en ik geef altijd duidelijk aan wat ik wil leren. Deze eigenschappen komen goed van pas als je als gedetacheerde aan de slag gaat. Soms moet je namelijk wel je mannetje staan en je grenzen aangeven. Verder ben ik van nature best sociaal, wat ook erg handig is, vooral als het gaat om het begrijpen van situaties en aanvoelen van wat het team nodig heeft. In mijn situatie zou mijn beperkte ervaring als mogelijk nadeel kunnen worden gezien. Toch geloof ik dat dit gezien mijn assertiviteit, het stellen van grenzen en mijn duidelijke communicatie over wat ik wil leren, niet zo’n groot probleem is.

Mijn ervaring met Interchange is erg positief. Ik ervaar Interchange als flexibel en zeer betrokken, wat me een gevoel van veiligheid geeft. Ik kan er altijd op vertrouwen dat ik mijn zorgen over hoge werkdruk of momenten waarop ik me minder voel kan bespreken. Daarnaast waardeer ik de snelle en soepele overgang naar nieuwe opdrachten. Zo zit er tussen mijn laatste werkdag bij mijn huidige opdracht en mijn nieuwe opdracht slechts een weekend. Deze mogelijkheden zijn er.

Als ik niet bij Interchange als gedetacheerde was gaan werken, was ik waarschijnlijk voor een periode naar het buitenland vertrokken om daar in de zorg te werken, bijvoorbeeld in Afrika of Zwitserland. Zo heb ik tijdens mijn stage voor een periode van zes maanden op de SEH gewerkt in Spanje (Alicante). Wie weet ga ik in de toekomst nog een keer naar het buitenland voor een periode, maar voor nu zit ik hier goed op mijn plek.”

Ontvang gratis het e-book

‘Detacheren in de zorg’

Leer alles over:

✅  Hoe wordt jouw salaris bepaald?

✅  Krijg je uitbetaald als er geen opdracht is gevonden?

✅  Kan je ontslagen worden als detacheerder?

✅  Krijg je doorbetaald als je ziek bent?

✅  Hoe lang werk je op 1 plek?

En nog veel meer …