De ervaring vanDina

Dina is geen doorsnee zorgprofessional. Ze werkt drie dagen als zzp operatieassistent en is daarnaast aan het werk in haar eigen huidverbeteringskliniek, Sequoia clinics. Deze jonge onderneemster woont in Eindhoven samen met haar ouders, broer en zus. In dit artikel lees je meer over haar reis tot zelfstandige in twee verschillende vakgebieden.


Waarom heb je ervoor gekozen om Operatieassistent te worden?

Dina (22)

Op mijn 17e dacht ik dat ik Verloskunde ging studeren, maar tijdens de selectie dagen merkte ik dat dit toch niet helemaal goed voelde. Ik wist niet goed wat wel, dus op aanraden van een klasgenoot ben ik de “technische stroom” gaan doen van de opleiding Verpleegkunde. Tijdens de opleiding deed ik een snuffelstage op de OK. Dit vond ik direct interessant. Daarom besloot ik de opleiding af te maken en in corona tijd ben ik afgestudeerd. In die tijd bleef er nog steeds wel iets in mij borrelen dat op zoek was naar meer.

Zo vond ik huidaandoeningen altijd al interessant om over na te denken, en dus ben ik samen met mijn zus een opleiding tot schoonheidsspecialist gaan volgen. Dat is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. Want van het een kwam het ander en zo startte we samen een eigen onderneming genaamd Sequoia clinics wat is uitgegroeid tot een huidverbeteringskliniek.”

Met welke reden ben je gestart als zzp’er?

“Ik ben gestart met zzp’en omdat ik meer tijd wilde om mijn eigen bedrijf op te zetten. Ik maakte veel overuren toen ik in loondienst zat en daardoor had ik te weinig tijd. Door te gaan zzp’en had ik hier meer grip op. Ik heb het dus echt voor de uren en flexibiliteit gedaan en om te groeien als professional.”

Hoe vond je het om te starten met zzp’en?

“Ik vond het super spannend. Zo vond ik het vooral heel lastig om het bekende terrein los te laten. Je start ergens opnieuw waar je niemand kent en niemand weet wat je kunt. Ik had het gevoel dat ik mij opnieuw moest bewijzen. Ook was ik bang dat ik mij geen onderdeel zou voelen van het team. Het was voor mij echt een sprong in het diepe. Maar al snel bewees de realiteit het tegendeel. Alles waar ik bang voor was heb ik niet ervaren. Ik werd hartelijk ontvangen door het team en voelde mij gelijk welkom. Het kan zijn dat ik hier geluk mee heb gehad, maar het voelt in ieder geval goed als eerste ervaring.

Hoe zie jij je toekomst voor je?

“Ik vind het werken als operatieassistent nog steeds heel interessant maar ik merk dat mijn eigen bedrijf ook steeds meer groeit en aandacht nodig heeft. Wat ik ook leuk vind aan mijn eigen bedrijf is dat ik alle energie die ik erin stop keer 10 terugkrijg. Het voelt eigenlijk ook helemaal niet als werken. De combinatie die ik nu heb met Interchange vind ik super. Zo vind ik Interchange ook een heel fijn bedrijf om mee samen te werken.”

Dina haar verhaal is een inspiratie voor velen die hun passie willen volgen en streven naar succes in de zorg. Interchange vindt het belangrijk om haar hierin te ondersteunen en deze combinatie in haar rol als zelfstandige binnen deze twee vakgebieden mogelijk te maken. Benieuwd naar de huidverbeteringskliniek van Dina?

Klik hier en we verwijzen je door naar de website van Sequoia. 

Ontvang het gratis ebook

‘Zzp’en in de zorg’

Leer alles over:

✅  Hoe bepaal je een realistisch uurtarief?

✅  Welke verzekeringen moet je afsluiten?

✅  Hoe kom je aan genoeg opdrachten?

En nog veel meer …