Vraag gratis een telefonisch gesprek aan

ZZP’er in de zorg worden


✅ Bepaal zelf waar je werkt
✅ Wanneer je werkt
✅ En hoeveel je verdient

Bekijk het Interchange uitje 2019

Starten als ZZP'er in de zorg

Onregelmatige diensten, bezuinigingen en een wisselend beleid. Zijn dit voor jou ook redenen om te kiezen voor meer vrijheid? Start als zzp’er in de zorg. Veel zorgprofessionals laten zich echter afschrikken wanneer ze zien wat er allemaal geregeld moet worden. Dat is helemaal niet nodig, want beginnen in de zorg als zzp’er is makkelijker dan je denkt.

 

Inschrijven bij de KvK als ZZP’er in de zorg 🏬

Jezelf als zzp’er in de zorg aanmelden bij de Kamer van Koophandel is niet zo moeilijk. Je maakt online een afspraak, je gaat bij ze langs om alle benodigde gegevens te overhandigen en na 10 minuten stap je de deur uit als ondernemer. De KvK geeft je een btw-nummer, waardoor je officieel ondernemer bent. Toch moeten er nog een aantal zaken worden geregeld, voordat je daadwerkelijk kan beginnen.

 

BTW-vrijstelling voor ZZP’ers in de zorg  💶

Ben je verpleegkundige, radiodiagnostisch laborant of beoefen je één van de andere beroepen die in het BIG-register staan? Dan kom je in aanmerking voor een btw-vrijstelling. Dit houdt in dat je géén btw van je uurloon hoeft af te dragen aan de belastingdienst. Iets wat je dus goed geregeld wilt hebben ;-).

 

Zakelijke rekening voor ZZP’ers in de zorg 🏦

Als zzp’er in de zorg hoor je ook zelf alle administratie bij te houden. Nu denk je waarschijnlijk: dat is veel extra werk! Helaas ontkom je er als zzp’er niet aan. Je kunt het wel een stuk makkelijker maken, onder andere door een zakelijke rekening te openen. Zo kan jij eenvoudig het verschil zien tussen je privé en zakelijke balans. Je hoeft je boekhouder alleen inzage te geven in je zakelijke rekening.

Wie is Interchange?

Als je zzp’er in de zorg bent, of je wilt dat graag worden zijn wij er. Wij helpen jou graag op weg met het vinden van opdrachten en natuurlijk met alle verplichtingen, administratieve afwikkelingen, bij het kiezen van een pensioenregeling, verzekeringen, veranderende wetgevingen en nog veel meer. Geef je uurtarief, je werkuren en verdere wensen aan ons door en wij zoeken de opdracht die bij jou past en gaan je helpen met ondernemen en ontzorgen. Helemaal gratis.

Denken aan later 👴🏽👵🏼

Pensioen en verzekeringen voor ZZP’ers in de zorg

 

Verzekeringen voor ZPP’ers in de zorg 📄

Als zorgprofessional zet jij je keihard in voor de gezondheid van anderen. Maar wat gebeurt er als er met jou iets misgaat? Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Wat als je arbeidsongeschikt raakt? Of je veroorzaakt een ongeluk op de werkvloer? Voor zulke situaties wil je goed verzekerd zijn. Het regelen van de juiste verzekering is daarom essentieel als zzp’er in de zorg.

Als zzp’er via Interchange heb je exclusief voordeel tot het Interchange Zekerheidsplan. Het Interchange Zekerheidsplan is speciaal samengesteld uit het aanbod van verschillende topverzekeraars. Als aangesloten zorgprofessional heb je zo exclusief toegang tot zorg- en schadeverzekeringen die perfect aansluiten op jouw situatie.

Pensioen voor ZPP’ers in de zorg 💰

Het klinkt misschien nog heel ver weg, maar het is belangrijk dat je je pensioen goed regelt. Je wilt er toch ook warm bijzitten als je stopt met werken? Als zzp’er in de zorg ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van een goed pensioenplan. Hoeveel geld zet je opzij en welke aanbieders zijn er allemaal op de markt?

Alles geregeld, wel zo makkelijk.

Wet kwaliteit, klachten, geschillen zorg 👨🏼‍⚖️ ook voor ZZP'ers in de zorg

De overheid wil dat iedereen goede zorg ontvangt. Om hier zeker van te zijn, is er een speciale wet in het leven geroepen waar iedere zorgverlener – van ziekenhuis tot eenmanszaak – zich aan moet houden. Ook voor jou als (toekomstige) zzp’er in de zorg is deze wet dus belangrijk. Maar wat houdt deze wet in? In de wet is vastgelegd wat goede zorg inhoudt en wat er moet gebeuren als iemand een klacht heeft.

Volledige ondersteuning bij het regelen

Gratis ondersteuning als ZZP'er in de zorg bij al het ‘geregel’ 👩🏼‍⚕️

Vrijheid en een hoger uurtarief zijn voor de meeste (beginnende) zzp’ers in de zorg de belangrijkste redenen om voor zichzelf te gaan werken.

 

Tóch zijn er nog te veel zorgprofessionals die de stap naar zelfstandig ondernemen niet durven te zetten. Ze kijken op tegen al het geregel, de administratieve verplichtingen en andere bijkomende zaken. Dat is jammer!

 

Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in deze materie en nemen we al jaren ‘het geregel’ bij een groot aantal zzp’ers in de zorg uit handen.

 

ZZP’er Bouke: “De ene dag zit ik op de heftruck, de andere dag sta ik op de operatiekamer.”

Ben je benieuwd naar het verhaal van Bouke die alleen in de vier wintermaanden operatieassistent is? Lees zijn ervaring hier!
Lees het verhaal

Het leven van een zzp’er in de zorg: Ikram el Ousrouti vertelt

“Heel toevallig sprak ik eind vorig jaar een vriendin die ik al lang niet had gesproken. Ik liet vallen dat ik wel geïnteresseerd was in zzp
Lees het verhaal

Zzp'er in de zorg worden met hulp van Interchange

Hou je volledige uurtarief

Voordat je via ons aan de slag gaat, bespreken we wat je uurtarief gaat worden.Voor onze diensten hoef je niet te betalen en ook ontvangen wij geen percentage van jouw uurtarief. Je wordt dus kosteloos door ons geholpen.

Wij helpen je met al het 'geregel'

We helpen je met administratieve bijkomstigheden, het uitkiezen van de juiste verzekeringen, het zoeken van opdrachten en alles waar je nooit aan had gedacht toen je begon (en dat is veel).

Een vast contactpersoon waar je mee kan praten

Als je ZZP'er in de zorg wordt, kom je soms voor moeilijke vragen te staan waar je niks van af weet. Wij hebben ons er volledig in verdiept en een vast contactpersoon kan je er alles over vertellen. Via WhatsApp, de telefoon, de mail of in het echt.

Zit er een addertje onder het gras?

Nee, want het is heel simpel: Wanneer je via Interchange aan de slag gaat bij een zorginstelling, krijgen wij van de zorginstelling een bemiddelingsvergoeding. Daarom kunnen we je dus kosteloos helpen :-).

👩🏽‍⚕️ Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?