Uitzenden: Wat is dat?

Uitzenden is werken op 0-uren basis. Jij bepaalt hoeveel je werkt en waar je werkt. Je hebt als uitzendkracht meer vrijheid dan een gedetacheerde. Je hebt namelijk zelf de controle over het aantal uur dat je per week/maand werkt. Kun jij één dag per maand werken, dan is dit helemaal goed. Kun je vaker? Dat is alleen maar beter. Lukt het een maand niet? Helemaal niet erg, daarom werk je op 0-uren basis.

Bij ons werk je via de Interchange app. Hierin vindt je alle openstaande diensten voor jouw functie. Zit er iets leuks tussen? Dan schrijf jij je via de app in voor de dienst. Daarnaast geef jij jouw beschikbaarheid op, zodat wij makkelijk een match kunnen maken. Het is natuurlijk altijd aan jou of je de dienst wilt werken of niet.

Uitzenden kan dus prima naast je (huidige) vaste baan, maar ook fulltime en alles wat ertussen in zit. Wij hanteren een wekelijkse uitbetaling. Mocht je plots een weekendje weg willen, probeer een aantal diensten op te vullen en je geniet volop van je vrije tijd. 

Je werkt als uitzender meestal losse dagen voor ziekenhuizen of privéklinieken. Daarom moet je flexibel ingesteld zijn en houden van afwisseling. De lijntjes zijn kort en je doorloopt het proces samen met Interchange. Als uitzender kun je een kijkje nemen in andere keukens en wie weet bevalt een van die ervaringen wel zo goed dat je niets anders meer wilt. Je zal niet de eerste zijn! Het is laagdrempelig en je zit nergens aan vast. Dus.. waarom zou je het niet proberen? 😊

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

Detacheren

Als detacheerder ben je in dienst van Interchange en werk je voor verschillende zorginstellingen. De zorginstellingen zijn dan jouw opdrachtgever, maar je krijgt door ons betaald. Als detacheerder werk je vaak in langetermijnopdrachten: voor bijvoorbeeld drie maanden, zes maanden, of een jaar. Het is dus niet zo dat je maandag op plek A zit, en dinsdag op plek B.

Omdat de ziekenhuizen en klinieken waar je werkt niet je werkgever zijn maar opdrachtgever, zit je niet vast aan een zorginstelling. Je kan dus op een hele snelle manier gevarieerde werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Het werk dat je doet is afwisselend en je switched af en toe van werkomgeving. Als detacheerder heb je dus ook de afwisseling van verschillende opdrachtgevers.

Uitzenden

Uitzenden is werken op 0-uren basis. Jij bepaalt hoeveel je werkt en wij zoeken er een plekje in de buurt bij. Je hebt dus als uitzendkracht meer vrijheid dan een detacheerder, omdat jij de controle hebt over het aantal uur per week/maand wat je maakt. Kun jij één dag per maand werken, dan is dit helemaal goed. Kun je vaker? Dat is alleen maar mooi. Lukt het een maand niet? Helemaal niet erg, daar is het op 0-uren basis voor.

Uitzenden kan dus prima naast jouw huidige vaste baan, maar ook fulltime is dit mogelijk en alles wat er tussen in zit.

Je werkt als uitzender meestal losse daagjes voor ziekenhuizen of privéklinieken. Daarom moet je flexibel ingesteld zijn en houden van afwisseling. Als uitzender kan je een kijkje in andere keukens nemen, en wie weet bevalt één van die ervaringen wel zo goed dat je niets anders meer wilt. Je zal niet de eerste zijn!

Bij wie ben ik in dienst?

Als uitzender heb je (vaak) twee werkgevers. De eerste werkgever is de zorginstelling waar je in (vaste) dienst bent. De andere werkgever is Interchange. Het verschil tussen deze twee werkgevers is dat je bij ons (Interchange) een contract op 0-uren basis hebt. Als je een periode niet kunt werken, is dat helemaal geen probleem. Als je weer beschikbaar bent horen we dat vanzelf weer en kunnen we weer op zoek gaan naar geschikte ziekenhuizen/klinieken.

Let op! Loonheffingskorting mag je maar bij één werkgever gebruiken. Zorg dus dat je die maar bij één werkplek aan hebt staan. Zo voorkom je dat je te veel aan belasting terug moet betalen.

Hoe gaat het in zijn werk als ik (uiteindelijk) een vaste baan wil?

Wil je na het uitzenden een vaste baan? Dit kunnen wij ook voor je waarmaken! Jij laat je wensen over ziekenhuizen/privéklinieken aan ons weten en wij gaan op zoek naar de geschikte plaats. Dit kan ook in hetzelfde ziekenhuis zijn als waar je via Interchange gewerkt hebt op detacheerbasis. Daarnaast krijg je een overstappremie naar rato als bedankje dat je weer voor Interchange hebt gekozen. De overstappremie ontvang je na je proefperiode.

Wie is mijn vaste contactpersoon?

Samira Abed en Charina van den Hoek zijn de consultants die gaan over het uitzenden.

Zij hebben contact met de ziekenhuizen, privéklinieken, maar ook met jou! Het kan zijn dat je met iemand anders het intakegesprek hebt gehad, maar aan Samira en Charina geef je je beschikbare data door. Voor vragen of onduidelijkheden kun je contact op nemen met Samira en/of Charina. Zie het kopje ‘Even voorstellen’ voor e-mailadressen en telefoonnummers zodat je ze kunt bellen of appen.

Mochten zij om wat voor reden dan ook niet bereikbaar/beschikbaar zijn, schroom dan niet en neem contact op met een van de andere consultants of bel even naar het vaste nummer 010 – 436 63 01.

Ontvang ik reiskosten?

Jazeker, je ontvangt € 0,19 (netto) per kilometer woon-werkverkeer. Parkeerkosten zijn daar wel bij ingedekt. De ervaring leert dat ziekenhuizen óf een parkeerkaart geven óf een alternatief in de buurt geven waar je gratis kunt parkeren. Opties wat betreft parkeren staan ook in de herinneringsmail vermeld.

Bouw ik pensioen op met uitzenden?

De eerste 26 werkweken bouw je geen pensioen op. Na deze 26 werkweken bouw je pensioen op in de basisregeling bij StiPP. Voor meer informatie zie www.stippensioen.nl

Starten in de zorg

Je wilt werken in de zorg, dat weet je zeker. Maar waar? Ontdek welke afdeling of instelling het best bij jou past met ons Ontdekkingstraject.

Heb je nog vragen?

Mirte Lammers

Intercedent uitzenden

mirte@interchange-vacatures.nl
WhatsApp:06 21502468