De ervaring vanTagsti

“Ik ben al een aantal jaar actief in het verlenen van losse diensten, en ongeveer een jaar geleden begon ik hiermee bij Interchange. Eerder was ik werkzaam als verzorgende, maar zo’n drie jaar geleden maakte ik de overstap binnen de zorg als algemeen verpleegkundige. Het invullen van losse diensten doe ik vooral in mijn nabije omgeving bijvoorbeeld het Diakonessenhuis in Utrecht of Tergooi MC in Hilversum. Daarnaast draai ik af en toe diensten op locaties zoals Den Haag.

Deze werkwijze biedt mij ontzettend veel vrijheid. Ik bepaal zelf waar, hoeveel, en welke diensten ik op mij neem. Wat dat betreft ben ik mijn eigen baas, en dat is heel anders dan wanneer je gebonden bent aan een vast team bij een opdracht.  Als ik een paar dagen achter elkaar vrij wil dan kan dat gewoon.

Ik heb de keuze gemaakt dit zo te doen vanwege het moederschap zodat ik veel thuis kan zijn op momenten dat het nodig is. Zo vind ik het fijn om de weekenden en avonden thuis te zijn als moeder zijnde. Als zzp’er losse diensten maakt dit het makkelijker anders wordt van je verwacht dat je gewoon ploegen meedraait. Ik denk als ik geen moeder was geweest, dat ik niet zo’n specifieke keuze had gemaakt.

Inmiddels heb ik al aardig wat diensten via Interchange meegedraaid en mijn ervaring is positief. Het een-op-een contact verloopt soepel en voelt laagdrempelig. Hierdoor voel ik mij vrij om eerlijk te zijn. Daarnaast heb ik tijdens het zomer event van Interchange een helder beeld gekregen van de organisatie. Ik zag daar een divers team samenkomen, bestaande uit medewerkers van verschillende beroepsgroepen en culturele achtergronden. Deze verscheidenheid vind ik mooi om te zien. Hierdoor denk ik dat iedereen zich bij Interchange thuis kan voelen.

Ik zou Interchange zeker aanraden, sterker nog dat heb ik al meerdere keren gedaan. Daarentegen is het werken van losse diensten niet voor iedereen weggelegd. Het vereist specifieke eigenschappen. Zo is het belangrijk om comfortabel te zijn met afwisseling en flexibiliteit. Je aanpassingsvermogen wordt continu op de proef gesteld, aangezien je werkt volgens de gewoontes van het team waarbij je op dat moment meedraait. Hierbij hoort ook dat je je inzet betrokken te blijven bij het team, door hen de indruk te geven dat je op dat moment onderdeel van hen bent en niet komt en weer gaat.

Sociale vaardigheden en behulpzaamheid zijn eveneens onmisbaar. En als laatste is een proactieve houding belangrijk. Je draagt zelf de verantwoordelijkheid om effectief je diensten te plannen en je agenda goed bij te houden. Deze eigenschappen samen vormen jou een ideale kandidaat voor het werken van losse diensten bij Interchange.”

Tagsti (29)

Ontvang gratis het e-book

‘Zzp’en in de zorg’

Leer alles over:

✅  Hoe bepaal je een realistisch uurtarief?

✅  Welke verzekeringen moet je afsluiten?

✅  Hoe kom je aan genoeg opdrachten?

En nog veel meer …