De ervaring vanJohn

John is per 1 september bij ons uit dienst gegaan, maar wel met een grote glimlach op zijn gezicht. Want hij is niet weg omdat hij het slecht naar zijn zin had als detacheerder, maar omdat hij tijdens het detacheren gevraagd is om de opleiding te volgen waar hij al 15 jaar van droomde. Wij vroegen hem hoe dat precies is gegaan.

 

Hoelang heb je bij Interchange gewerkt?

Ik heb een jaar en drie maanden bij Interchange gewerkt als operatieassistent bij verschillende zorginstellingen: Het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist, bij Bergman Clinics in Naarden en bij Nedspine in Ede.

 

Hoe ben je terechtgekomen als detacheerder bij Interchange?

Drie jaar geleden was ik teamleider chirurgie in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen. We hadden daar toen een gruwelijk tekort aan operatieassistenten, en onze vaste partner was Interchange. Ik had dus al goed contact met Marco.

Ik weet nog wel dat ik tegen Marco zei:

“Ik vind het knap dat mensen gaan detacheren, want het
is niets voor mij, ik zou dat echt nooit gaan doen.”

 

Waarom heb je toch besloten om te gaan detacheren?

Na twee jaar leidinggeven, dacht ik: ‘Dit is toch niet helemaal mijn ding.’ Ik kreeg er weinig energie voor terug. Ik deed eigenlijk een functie waar ik zelf niet echt gelukkig van werd. Ik wilde terug de werkvloer op. Dus heb ik besloten om Marco op te bellen.

Door mijn werk als teamleider was ik twee jaar uit het vak geweest als operatieassistent. Je verleert het niet, maar je moet wel een kleine inhaalslag maken. Gelukkig was dat geen enkel probleem, want er werd extra aandacht besteed om mij in te werken. Daar heeft Marco toen voor gezorgd.

 

Je bent gestopt omdat je een nieuwe opleiding gaat doen?

Ja klopt, de opleiding tot physician assistant. Dat is een opleiding die ik al 15 jaar geleden al wilde gaan doen. Alleen is het een super moeilijke opleiding om tussen te komen. Na 15 jaar had ik het eigenlijk al uit m’n hoofd gezet.

Maar tijdens mijn detacheer-periode in het Diakonessenhuis, kwam ik in contact met plastisch chirurgen. Zij waren erg te spreken over de samenwerking met mij op de OK. Daarom boden zij mij aan om de opleiding tot PA te volgen.

Eerst 15 jaar zoeken zonder succes en op het moment dat ik als gedetacheerde operatieassistent in het Diak ga werken, krijg ik ineens dat verzoek. Toen dacht ik gelijk: ‘Ja tuurlijk!’

Als ik niet was gaan detacheren, was ik niet zo snel in het Diak terecht gekomen en dan had ik deze kans misschien niet eens gehad.

 

En toen moest je nog je baan opzeggen bij Interchange. Hoe ging dat?

Dat heb ik heel goed overwogen. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Interchange en het is gewoon een leuk team. Alles is bespreekbaar, dus ik had wel een dubbel gevoel.

Door detacheren heb ik gewoon zoveel plezier gekregen in mijn werk. Dus het moest wel een hele goede aanbieding zijn, wilde ik gaan stoppen. Dus dat was nog wel heel moeilijk. Maar dit was zo’n unieke kans, dat ik die niet voorbij kon laten gaan. Dus met pijn in mijn hart heb ik Marco opgebeld om dat met hem te bespreken.

 

Wat als dit niet op je pad had gekomen?

Dan had ik 100% blijven detacheren. Het geeft je vrijheid, je bent minder verbonden met de perikelen van een organisatie en je gaat aan het einde van de dag naar huis en sluit je het af. Door het detacheren heb ik gewoon weer het plezier gevonden in mijn werk!

 

John