De ervaring vanIngrid

Ingrid woont samen met haar man en twee kinderen in Hillegom, een dorp gelegen in de Bollenstreek. Van beroep is Ingrid al ruim 30 jaar Operatieassistent en sinds kort heeft zij ook haar eigen bedrijf genaamd Tourz.nl. Via Tourz.nl kun je, de naam zegt het al, tours boeken met Ingrid als gids. Zo is zij tijdens de bloei in de Bollenstreek ongeveer 8 weken actief als gids op de fiets of e-scooter. Zodra de bloeiperiode weer voorbij is, detacheert Ingrid via Interchange 3 dagen in de week. Volgens Ingrid de beste combinatie die je kunt bedenken.

Ingrid (51)

Hoe ben je tot dit idee gekomen?

“Na 28 jaar werken als Operatieassistent merkte ik dat het toch wel veel van hetzelfde is. Hierdoor ben ik aan het denken gezet over wat ik nog meer zou kunnen doen. Zo heb ik bijvoorbeeld bij Epic op kantoor gewerkt, het EPD ontwikkelt. Maar hier kwam ik er al snel achter dat administratief werk niets voor mij was. Het is voor mij belangrijk om afwisselend en praktisch bezig te zijn.

Ik woon dicht bij de Keukenhof en ongeveer 8 weken per jaar stikt het hier van de toeristen die voor de bloei van de tulpenbollen komen. Sommigen huren dan een fiets waarmee je ze meerdere keren voorbijziet fietsen. Dan dacht ik altijd: ‘dit kan beter! Hoe mooi zou het zijn als iemand de mooiste velden laat zien en iets vertelt over de Bollenstreek.’ En zo ontstond het idee om Tourz.nl te starten.”

“Hoe mooi zou het zijn als iemand de mooiste velden laat zien en iets vertelt over de Bollenstreek”

En hoe ben je hiermee gestart?

“Helemaal uit de zorg wilde ik niet. Ik wil graag nog iets blijven betekenen voor de mens. Daarom was ik op zoek naar een constructie waarbij ik en op de OK kon blijven werken en 8 weken per jaar met mijn eigen bedrijf “buiten kon spelen”. Maar goed, ga dit maar eens realiseren als je ergens vast in dienst bent. Niet ieder ziekenhuis zit hierop te wachten. Ik ben toen een onderzoek gestart naar andere mogelijkheden, want spijt wilde ik absoluut niet krijgen. Ik wilde alles geprobeerd hebben om dit te realiseren.

“Spijt vind ik een van de ergste gevoelens die je kunt hebben, daarom heb ik er alles aan gedaan om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn”

Ik had vaker samengewerkt met zorgprofessionals die via Interchange aan het werk waren. Hier hoorde ik goede verhalen over en zodoende ben ik met Interchange in gesprek geraakt. Ik stelde mijn idee voor en de eerste reactie, tot mijn verbazing, was: ‘Leuk, doen!’.

Het was een heel positief gesprek. Ik zou kunnen gaan detacheren en in de tijd van de bloei kon ik vakantie en/of onbetaald verlof opnemen. Zogezegd zo gedaan en ik doe het nog steeds met veel plezier.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Heel goed, ik vind het heerlijk. De afwisseling is voor mij echt een uitkomst. Ik heb afwisseling in mijn werk omdat ik vanwege het detacheren verschillende ziekenhuizen zie. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn eigen bedrijf bezig te zijn en kijk ik uit naar de 8 weken dat ik fulltime hiermee bezig kan zijn. Een supertoffe combinatie.

In die 8 weken zit ik 6 dagen per week 2 keer per dag op mijn fiets met een (meestal) leuke groep toeristen. Vaak is het een groep van maximaal 10 personen. Ik vind het belangrijk dat ik mensen persoonlijke aandacht kan geven. Ook qua veiligheid is het een behapbare groep in aantal. Niet iedere toerist kan namelijk even goed fietsen.

Verder zie ik in de beroepen ook wel gelijkenissen. Zo ben ik bij beide bezig met hospitality. Je wilt het voor iedereen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk maken, zo ben je in beide beroepen op een geheel andere manier voor mensen aan het zorgen.

Wat zou er gebeurd zijn als je dit niet zo had kunnen doen?

“Geen idee, maar dan stond ik in ieder geval niet meer op de OK. Door te detacheren voel ik mij vrij in mijn vak en kan ik ernaast ook mijn eigen bedrijf runnen. Dit geeft mij een nieuw soort energie en dit was de uitdaging waar ik een paar jaar geleden naar op zoek was. Als het seizoen weer voorbij is, vind ik het ook weer leuk om de OK op te gaan. Heel af en toe heb ik in de zomer dan nog een ander soort tour voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes. Dan organiseer ik iets op aanvraag. Bijvoorbeeld een tour met de E-scooter die eindigt met een bierproeverij.”

klik hier voor meer informatie over Tourz.nl Wie weet zit jij binnenkort met Ingrid op de fiets.🚴‍♀️🌷

Ontvang gratis het e-book

‘Detacheren in de zorg’

Leer alles over:

✅  Hoe wordt jouw salaris bepaald?

✅  Krijg je uitbetaald als er geen opdracht is gevonden?

✅  Kan je ontslagen worden als detacheerder?

✅  Krijg je doorbetaald als je ziek bent?

✅  Hoe lang werk je op 1 plek?

En nog veel meer …