De ervaring vanInge
Inge is al 21 jaar operatieassistente. Het grootste deel van haar carrière heeft ze gedetacheerd en vanaf begin dit jaar doet ze dit bij Interchange. Inge woont samen met haar 12-jarige dochter in Weesp. Haar huis hangt vol met eigengemaakte foto’s want fotografie is naast haar werk een grote passie. Ze gaat graag de natuur in om foto’s te maken en doet af en toe een opdracht. Met haar positieve instelling probeert Inge van iedere dag een feestje te maken.
Waarom werk je in de zorg?
“Vanaf mijn 9e riep ik als gevolg van een familiegebeurtenis dat ik de beste hartchirurg zou worden. Sindsdien had ik dus altijd al de zorg in mijn hoofd. Na het behalen van mijn havodiploma wilde ik mijn propedeuse Fysiotherapie halen en daarna Geneeskunde studeren. Dit is door het feesten, de liefde, het samenwonen et cetera, niet gelukt. Niet erg, want werken als operatieassistent was ook een mooie optie. Eigenlijk nog mooier dan werken als fysiotherapeut aangezien ik ervan hou om direct resultaat te zien. Als operatieassistente haal je de ziekte direct weg, wat het dichtstbij dokter zijn komt voor mijn gevoel. Ik vind het een van de mooiste beroepen die er is.”
Detacheren in de zorg
“Ik heb in totaal al ongeveer 18 verschillende ziekenhuizen gezien. Ik ben opgeleid aan de VU. Hierna wilde ik in een heel klein ziekenhuis werken, wetende dat ik daarna zou starten met detacheren wat ik 10 jaar heb gedaan. Vervolgens ben ik 6 jaar in vaste dienst gegaan bij het Ziekenhuis Amstelland. Na zoveel jaar detacheren was dit even wennen. Ik ben al snel weer opzoek naar nieuwe prikkels en uitdagingen. De opleiding (en functie) tot praktijkopleider heeft mij toentertijd een nieuwe uitdaging geboden.
Na 6 jaar vaste dienst ben ik weggegaan omdat ik het even niet meer wist. Ik wist niet eens meer of ik het vak nog wel wilde doen. Het voelde echt als werk en niet meer als mijn hobby. Ik was het plezier kwijt. Op dat moment heb ik Marco gebeld om advies te vragen en hij adviseerde mij om te gaan detacheren. Wellicht dat het plezier dan weer terug zou komen, of niet, en dan had ik ook een antwoord.”
Waarom past detacheren nou zo goed bij jou?
“Ik pak snel dingen op waardoor ik het fijn vind om uitgedaagd te blijven op alle vlakken zodat ik mij niet ga vervelen. Zowel op werkgebied als in een team bedoel ik dan. Als er bijvoorbeeld onenigheid is in een team dan kun je je makkelijker hiervan distingeren. En zodra ik merk dat ik weer nieuwsgierig word naar iets nieuws dan kan ik dit aangegeven en gaan we kijken naar een nieuwe opdracht. Wanneer je dit telkens doet terwijl je ergens een vaste baan hebt, wordt er soms met een scheef hoofd naar je cv gekeken. Detacheren past daarom echt goed bij mij, ik word telkens opnieuw uitgedaagd.”
Hoe word jij ontvangen in een nieuw team en ziekenhuis?
“Dit heb je echt zelf in de hand. Het is altijd lastig om in een nieuw team terecht te komen en de geschreven en ongeschreven regels te leren kennen. Het is daarin heel belangrijk om jezelf aan iedereen voor te stellen en te vertellen wat je komt doen. Neem daarnaast een gezonde dosis enthousiasme met je mee en stel je dienstverlenend op. Dan komt het helemaal goed.”
Inge (43)
Ontvang gratis het e-book
‘Detacheren in de zorg’
Leer alles over:
✅ Hoe wordt jouw salaris bepaald?
✅ Krijg je uitbetaald als er geen opdracht is gevonden?
✅ Kan je ontslagen worden als detacheerder?
✅ Krijg je doorbetaald als je ziek bent?
✅ Hoe lang werk je op 1 plek?
En nog veel meer …