De ervaring vanHanny

Hanny woont samen met haar echtgenoot in Lelystad. Ze is moeder van twee kinderen en oma van haar kleinzoon van 8 jaar oud. Haar hobby was lange tijd paardrijden, maar helaas heeft ze 5 jaar geleden afscheid moeten nemen van haar eigen paard. Een band opbouwen met een ander paard is een stuk lastiger en sindsdien heeft zij een nieuwe hobby namelijk fotograferen in de natuur. Ze fotografeert met name dieren, zie bijvoorbeeld de foto van de uil. Ze heeft met deze foto meegedaan met een National Geographic fotowedstrijd. Hanny heeft niet gewonnen maar kwam wel door de selecties. Knap!

Als klein meisje wilde Hanny altijd al in de zorg werken. Ze vindt het fijn om voor mensen te kunnen zorgen en het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast vindt ze afwisseling in haar werk belangrijk, geen dag is hetzelfde. Al 44 jaar is Hanny met plezier werkzaam in de zorg, waarvan 10 jaar als Recovery Verpleegkundige.

Hanny (62)

Hoe ben je bij Interchange terecht gekomen?

“Na in verschillende ziekenhuizen en de thuiszorg gewerkt te hebben, ben ik gestart met detacheren. Ik werd door een bureau benaderd en tijdens corona ben ik hier gestart. Hier moest ik overal zelf achteraan en er was weinig persoonlijke aandacht. Kortom ik was niet tevreden over dit bureau. Een collega vertelde mij over Interchange waarna ik in contact ben gekomen met Marco. Ik had een heel goed gesprek met Marco en zo ben ik overgestapt naar Interchange waar alles hartstikke goed geregeld is.”

Hoe bevalt het bij Interchange?

“Ik ben zeer tevreden. Als ik vragen heb worden deze snel beantwoord. Het is heel prettig om één contactpersoon te hebben, ik hoef nergens achteraan. Daarbij zijn ook de arbeidsvoorwaarden erg goed. Ik werk nu drie dagen.”

Wat vind je leuk aan detacheren?

“Ik vind de flexibiliteit heel erg fijn. Als het niet meer goed bevalt dan kun je dit aangeven en wordt er gezocht naar een nieuwe opdracht. Ook vind ik het fijn dat er niet verwacht wordt dat je bij iedere teamvergadering aanwezig bent. Dit geeft een vrij gevoel.”

Denk jij dat detacheren voor iedereen is weggelegd?

“Nou, ik denk wel dat je snel moet kunnen schakelen. Als gedetacheerde kom je op verschillende plekken met verschillende werkwijzen. Hier moet je wel voor open staan en mee om kunnen gaan. Ook moet je goed met mensen om kunnen gaan. Je hebt door de wisseling continu te maken met nieuwe gezichten. Je moet dus wel bepaalde eigenschappen hebben om te kunnen detacheren en om hier ook lol in te hebben.

Het is in ieder geval iets dat je gewoon zou moeten proberen. Bij twijfels kun je dus altijd in overleg een nieuwe opdracht krijgen die misschien beter bij je past. En als detacheren toch niet helemaal bij je past dan kun je in deze markt gemakkelijk solliciteren bij een ziekenhuis of kliniek.”

Ben je blij met je keuze?

“Ja, ik ben er met alles op vooruitgegaan. Ik vind het leuk om op deze manier te werken en ik vind Interchange echt een topbureau. Ik zou het iedereen aanraden.”

Ontvang gratis het e-book

‘Detacheren in de zorg’

Leer alles over:

✅  Hoe wordt jouw salaris bepaald?

✅  Krijg je uitbetaald als er geen opdracht is gevonden?

✅  Kan je ontslagen worden als detacheerder?

✅  Krijg je doorbetaald als je ziek bent?

✅  Hoe lang werk je op 1 plek?

En nog veel meer …