De ervaring vanCorina

Corina (27) is sinds kort geen onderdeel meer van het team van Interchange. Toch doet ze graag haar verhaal, want dankzij Interchange is ze nog steeds werkzaam in de zorg. Als we haar bellen heeft ze net een pittige dag achter de rug, maar ondanks dat vertelt ze enthousiast over haar ervaringen.

 

Waarom ben je operatieassistent geworden?

“Als klein meisje mocht ik met mijn buurvrouw (zij was operatieassistent van beroep) mee naar het werk, ik mocht meekijken op een operatiekamer, een hartoperatie nog wel. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Dit leek mij zo cool, maar ook zo lastig. Ik wist helemaal niet of ik dat wel kon.” Eenmaal afgestudeerd als mbo-verpleegkundige en na een tijdje gewerkt te hebben als verpleegkundige, merkte ze dat ze meer wilde. Corina is na al die jaren toch nog eens gaan meekijken op de OK. En YES, het beroep operatieassistent bleek toch wat ze wilde.

 

Met tegenzin naar je werk, en dan?

“Na het afronden van mijn opleiding tot operatieassistent, ben ik blijven werken in hetzelfde ziekenhuis. Maar na een tijdje ging ik met enorme tegenzin naar mijn werk en begon ik te twijfelen aan mijn beroep. De twijfels liepen zo hoog op dat ik erover dacht compleet uit de zorg te stappen. In hetzelfde ziekenhuis kwam ik in contact met een gedetacheerde van Interchange en al snel liep dit uit op een drankje met Marco, op station Utrecht Centraal.”

Als ik het gesprek in één woord zou moeten samenvatten dan zou dat zijn: ontspannen. Ik was zenuwachtig maar ik merkte al snel dat dit nergens voor nodig was. Marco was zo enthousiast en oprecht geïnteresseerd in mij en mijn ambities. Ik merkte aan alles dat hij mij graag wilde helpen het vak weer leuk te vinden. Er werd ook totaal geen druk opgelegd dus ik kon mijn tijd nemen om na te denken. Het voelde stiekem al gelijk heel goed. Al snel had ik door dat dit een kans was om mij te oriënteren in alle mogelijkheden die er zijn. Ik ben drie jaar bij Interchange in dienst geweest. Nu durf ik oprecht weer te zeggen dat ik de leukste baan heb die er is!

 

Vakdocent Amstel Academie

In 2018 werd Corina gedetacheerd naar het Diakonessenhuis Utrecht, haar eerste opdracht. Nog niet wetende dat ze het hier zo leuk zou krijgen dat ze hier later vast in dienst zou gaan. “Ik werkte weleens een dag in de week als docent en merkte meteen dat ik hier energie van kreeg. Al snel ging ik in gesprek met Marco om te kijken wat hierin de mogelijkheden waren.” Uiteindelijk is Corina naast haar opdracht in het Diakonessenhuis gedetacheerd naar een opdracht als vakdocent bij de Amstel Academie. Hier heeft ze kunnen proeven aan het lesgeven. “Dit is mij zo goed bevallen dat ik uiteindelijk ook een opleiding aangeboden kreeg tot docent aan de Amstel Academie. Wauw, dit was leuk! Maar hoe kon ik dit gaan doen in combinatie met mijn contract bij Interchange? Gelukkig dacht Marco goed met mij mee en hebben we een constructie kunnen bedenken zodat ik én de opleiding kon doen én kon blijven werken als operatieassistent op de OK van het Diakonessenhuis. Zo tof dat dit op deze manier mogelijk was!”

 

Dilemma

De opleiding duurde iets minder dan een jaar. Op jonge leeftijd was Corina officieel Opleider operatieassistent. “Dit was een leuke en drukke periode, echt heel leerzaam. Ik ben toen drie dagen blijven werken als vakdocent en daarnaast nog twee dagen op de operatiekamer. Dit werd na een tijdje wel een beetje druk en er ontstond een dilemma. Kiezen voor lesgeven of kiezen voor de operatiekamer? Lesgeven kon voor mijn gevoel altijd nog. Ik wilde ervaring opdoen op de operatiekamer en kijken wat daar de mogelijkheden waren met mijn behaalde opleiding tot docent.” Zo gezegd zo gedaan. Al snel pakte Corina hier de begeleiding van studenten op en merkte ze dat ze in deze functie beide rollen kan uitvoeren.

 

Marco wilde het beste voor mij

Corina had het dus zo onwijs naar haar zin bij het Diakonessenhuis in Utrecht dat ze daar niet meer weg wilde. Ze heeft daarom in overleg met Marco besloten om daar te blijven. “Ik vond het een lastige keuze, ik heb wederom mijn dilemma met Marco besproken. Marco gaf mij echt het gevoel het beste voor mij te willen. Samen zijn we er dan ook goed uitgekomen. Ik heb Marco verteld dat als ik in de toekomst weer verder wil kijken, ik graag weer in dienst kom bij Interchange om op detacheerbasis te werken. “

 

Zo fijn om te ontdekken wat bij je past

“Ik ben gaan detacheren omdat ik naar antwoorden zocht. Ik wilde ontdekken wat bij mij past. De combinatie met de opleiding tot vakdocent was perfect, ik vind beide zo leuk. Ook kwam ik in een team terecht waar ik mij zo goed voelde. Ik wilde daar helemaal niet meer weg. Ik ben zo dankbaar dat ik op deze manier mijn opties heb kunnen ontdekken, door Interchange begon ik mijn vak weer leuk te vinden.”

 

Ambassadrice van Interchange

“Als ik hoor dat iemand het niet meer zo leuk heeft dan ben ik de eerste die roept: INTERCHANGE. Ik heb zo’n fijne tijd gehad. Niet te vergeten de feestjes. Wauw, ik ken geen enkele werkgever die zo uitpakt. Dat ga ik wel echt missen. Ook de persoonlijke aanpak is zo fijn. In mijn laatste week kwam Marco bij mij thuis op bezoek. Een soort van afscheid, we gingen samen nog even terugblikken op mijn leuke tijd bij Interchange. Dit vond ik zo speciaal en typerend voor mijn ervaring met Interchange. Ik zou iedereen Interchange aanraden.”

Heeft de ervaring van Corina je nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden om te gaan detacheren via Interchange? Bekijk onze vacaturepagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Corina (27)

Ontvang gratis het e-book

‘Detacheren in de zorg’

Leer alles over:

✅  Hoe wordt jouw salaris bepaald?

✅  Krijg je uitbetaald als er geen opdracht is gevonden?

✅  Kan je ontslagen worden als detacheerder?

✅  Krijg je doorbetaald als je ziek bent?

✅  Hoe lang werk je op 1 plek?

En nog veel meer …