Zzp zorg opdrachten zijn eenvoudiger te vinden dan gedacht wordt

11 augustus, 2022

Ben je benieuwd hoe vrijwel iedere zzp’er in de zorg gemakkelijk aan zijn opdrachten komt? Het geheim is veel minder spannend dan je misschien zou denken, maar je hebt er wel even 3 minuten aandachtig de tijd voor nodig. Lees je mee?

 

Meer zzp’ers = meer kansen voor zzp’ers

Sinds een aantal jaar is er in de zorg een verschuiving aan het plaatsvinden. Er komen steeds meer zzp’ers bij. Zelfstandigen die er voor kiezen om eigen ondernemer te worden, omdat ze daardoor een stuk beter zouden verdienen en zelf kunnen bepalen wanneer zij werken.

 

Meer zzp’ers betekent meer bedrijven die daar geld aan kunnen verdienen

De opkomst van het aantal zzp’ers is interessant, vooral voor bemiddelingsbureaus en tussenpersonen. Zij kunnen namelijk geld verdienen aan zzp’ers die via hun bemiddeld worden met een opdrachtgever.

 

Gratis opdrachten krijgen via een bemiddelingsbureau?

De belangrijkste reden dat zorgprofessionals besluiten om zzp’er te worden, is omdat ze als zzp’er meer kunnen verdienen.

Maar als je besluit om zzp’er te worden, moet je het e.e.a. regelen en je krijgt er een aantal verantwoordelijkheden bij. Deze verantwoordelijkheden blijken voor veel toekomstige zzp’ers in de zorg een struikelblok te zijn waardoor ze de stap naar zzp’er uiteindelijk niet maken. En daar spelen bemiddelingsbureaus handig op in.

 

Bureau’s zorgen voor gratis opdrachten en nog veel meer.

Omdat het grotendeel van de zzp’ers wel de voordelen (vrijheid en een hoger uurtarief) willen hebben, maar niet de nadelen (regelen van opdrachten en andere zorgen), helpen bemiddelingsbureaus zzp’ers gratis aan opdrachten.

 

Hoe verdienen bemiddelingsbureau’s dan hun geld?

Voor niets gaat de zon op. Dat geldt ook voor bureaus die jou aan opdrachten helpen. Om geld te verdienen, hebben bureaus iets bedacht waardoor zzp’ers zelf niks hoeven te betalen voor hun diensten. Ze leggen de rekening namelijk neer bij de zorginstellingen.

Een verzonnen rekenvoorbeeld
Linda heeft samen met een bemiddelingsbureau besloten dat € 40,- per uur een realistisch uurtarief is voor haar werkzaamheden en ervaring. Als Linda 30 uur werkt, verdient ze dus € 1200,-.

 

Het bemiddelingsbureau waarmee Linda werkt, heeft haar als zzp’er aangedragen bij zorginstelling X omdat Linda daar graag wilde werken, en heeft afspraken gemaakt over de vergoeding die zij daarvoor van de zorginstelling ontvangen.

 

Het bemiddelingsbureau vraag 5% vergoeding over het uurtarief van Linda. Linda’s uurtarief is € 40. Een vergoeding van 5%, betekent dat het bureau € 2 euro per gewerkt uur verdient. Deze rekening, leggen zij neer bij de zorginstelling. In dit rekenvoorbeeld verdient het bureau: 30 uur x € 2 = € 60 aan de zorginstelling.

 

Je kan als zzp’er gratis profiteren van alle diensten van een bureau

In het rekenvoorbeeld heb je kunnen zien dat je door een bureau aan nieuwe opdrachten geholpen kan worden. Dit gebeurd altijd in overleg. Je kunt dus zelf je wensen aangeven en op basis daarvan kijkt het bureau of er opdrachten zijn die daar dichtbij in de buurt komen.

 

Starten als zzp’er in de zorg is het ‘moeilijkst’. Daar helpen bureau’s je ook bij

Alhoewel er veel voordelen zijn om als zzp’er in de zorg te werken, stellen veel zorgmedewerkers het toch vaak uit. Dit komt doordat je als zelfstandig zorgprofessional een aantal zaken goed moet regelen voordat je ‘volgens de regels’ aan het werk mag.

Bureau’s helpen je daar graag bij omdat zij weten dat de eerste stap vaak de moeilijkste is. En dat hoeft niet zo te zijn. Daarom hebben bureau’s ook meer te bieden.

 

Ze kunnen je gratis:

  • Helpen met opstarten van je onderneming
  • Adviseren over het openen van een zakelijke rekening
  • Helpen bij het bepalen van een realistisch uurtarief
  • Adviseren m.b.t. het uitbesteden van je administratie
  • Helpen voldoen aan wetten als de WKKGZ, WTZA
  • Adviseren m.b.t. het BIG register
  • Helpen bij het opzetten van een medisch patienten dossier
  • Adviseren m.b.t. het afsluiten van de nodige verzekeringen
  • Helpen bij het regelen van pensioenopbouw

Kortom, alles wat met zzp’en te maken heeft.

Waarschijnlijk wist je nog niet welke voordelen een bureau allemaal zou kunnen hebben. Zoals je kunt zien, kan het bureau je niet alleen gratis aan opdrachten helpen, maar ook gratis ondersteunen bij het worden van zzp’er. En het mooiste van alles is: jij betaalt voor geen enkele dienst de rekening. Het is dus gratis voor jou.

 

Zoek je zelf opdrachten? Of maak je gratis gebruik van de diensten van een bureau?

Natuurlijk is de keuze compleet aan jou, maar zoals je hebt kunnen lezen, zijn er meer mogelijkheden dan zelf op zoek gaan naar je eigen opdrachten. Die mogelijkheden hebben alleen maar voordelen.

We hopen dat je iets hebt opgestoken van dit artikel. Wil je er meer over weten of met ons de mogelijkheden bespreken? Dan staan we je graag te woord. Of je kunt ons gratis ebook downloaden.

 

Wil je meer weten over zzp’en in de zorg? Schrijf je dan in voor de tips en ontvang gratis 32 paginas tellende het ebook.

 

 

 

 

Zzp zorg opdrachten

Zzp zorg opdrachten