Bemiddelingsbureau zzp zorg, ja of nee?

04 augustus, 2022

Als je zzp’er in de zorg wil worden, kan dat op verschillende manieren. Je kunt zelf alles regelen, of je kunt (voor een deel) de expertise van een bemiddelingsbureau in de zorg inschakelen om je te helpen.

Wat dat bemiddelingsbureau doet, wat de voordelen en nadelen zijn en wat de werkwijze van die bureaus zijn, gaan we in dit artikel helemaal aan je duidelijk maken.

 

Wat is een bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de zorg?

Een bemiddelingsbureau is een bureau dat gespecialiseerd is in het vinden en verbinden van geschikt zorgpersoneel met de juiste openstaande vacatures of opdrachten.

Deze bureaus zijn er omdat zorginstellingen zelf moeilijk aan personeel kunnen komen. Daarnaast is een flexibele schil in een team iets wat erg aantrekkelijk is voor de ziekenhuizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opvangen van ziekte of zwangerschapsverlof. Dit is juist weer zeer aantrekkelijk voor de zzp’er.

 

Wat doet een bemiddelingsbureau?

Een bemiddelingsbureau in de zorg kan je bijvoorbeeld helpen als je een vaste baan in een zorginstelling wilt, als je opzoek bent naar een detacheer opdracht voor een aantal maanden of zoekt naar uitzendwerk voor een aantal dagen in de maand.

En omdat het zzp’en enorm populair is geworden onder zorgmedewerkers, bieden bemiddelingsbureaus sinds een aantal jaar ook de ondersteuning aan zzp’ers in alles wat te maken heeft met het worden en zijn van zzp’er in de zorg.

 

Wat kan een een bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de zorg voor je doen?

Als zzp’er in de zorg komt er veel op je af. Je moet een aantal zaken goed geregeld hebben voordat je van de overheid überhaupt als zorgverlener mag starten. Je levert immers zorg. Dat moet goed gecontroleerd kunnen worden, vindt de overheid.

 

En zelfs als je gestart bent, moet je continu op de hoogte blijven van veranderende wet- en regelgeving.

 

Daarnaast is het ook belangrijk om op tijd je facturen betaald te krijgen en er voor te zorgen dat je altijd voldoende opdrachten hebt. Een bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de zorg kan je hier allemaal bij helpen. Van een adviserende rol bij het uitzoeken van verzekeringen tot het in orde krijgen van al je administratieve verplichtingen.

bemiddelingsbureau in de zorg

Waar kan een bemiddelingsbureau je allemaal bij helpen?

 

Hulp bij het starten als ondernemer

 • Advies bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel
 • Advies bij het openen van een zakelijke rekening
 • Advies bij het uitkiezen van een boekhouder

 

Hulp bij het bepalen van je uurtarief

 • Welk uurtarief is kostendekkend?
 • Welk uurtarief is marktconform?

 

Hulp bij het op orde krijgen van je verplichtingen

 • Hulp bij de toetreding tot het BIG register
 • Hulp bij aanmelding bij het WKKGZ
 • Hulp bij aanmelding bij het WTZA

 

Hulp met het opzetten van een medisch patiëntendossier

 

Hulp bij het uitzoeken van verzekeringen

 • arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • beroepsaansprakelijkheidsverzekering;
 • bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering;
 • rechtsbijstandverzekering.

 

Hulp bij het regelen van je pensioen

 • Lijfrente
 • Oude pensioenregeling voortzetten
 • Een fiscale oudedagsreserve (FOR)
 • Je huis of je bedrijf gebruiken als pensioen.
 • Vrij beleggen

 

Hulp bij het regelen van je zakelijke vervoer

 • Financial lease
 • Operational lease
 • Netto operational lease
 • Full operational lease
 • Private lease

 

Zorgen voor voldoende nieuwe opdrachten

 

Zorgen dat je cashflow op orde is

 • Aanbieden om facturen vooruit te betalen zodat jij altijd je rekeningen kan betalen.

 

het team van bemiddelinsgsbureau Inter-Change

 

Hoeveel kost een bemiddelingsbureau voor jou als zzp’er?

Voor niks gaat de zon op. Dat gezegde ken je vast wel. Dit geldt voor elk bedrijf, zo ook voor de bemiddelingsbureaus die aanbieden om jou als zzp’er te helpen.

Die bureaus kunnen jou helpen omdat ze er zelf ook wijzer van worden. Hoe ze er wijzer van worden, verschilt per bureau. Hieronder hebben we wat opties uiteen gezet:

 • Een fee die jij betaalt
 • Extra geld op jouw uurtarief
 • Los factureren naar de zorginstelling

 

Waarom zou je een bemiddelingsbureau inschakelen?

Zoals je in het vorige kopje hebt kunnen lezen, maakt het soms niet uit of je hulp van een bemiddelingsbureau krijgt. Je wordt er in sommige gevallen namelijk (financieel) niet slechter van. Het kan zelfs een win-win-situatie zijn. Wel moet je goed kijken naar de voorwaarden die het bureau stelt.

Vooral in het begin kan de kosteloze hulp van een bemiddelingsbureau de stap naar zzp’er een stuk kleiner maken, omdat je veel minder moet regelen en professioneel begeleid wordt.

 

Wat is de werkwijze van een bemiddelingsbureau voor zzp’ers?

Je kunt je voorstellen dat niet iedere (toekomstige) ondernemer dezelfde hulp nodig heeft. Daarnaast heeft iedereen ook andere vragen en begint niet iedereen direct met het samenwerken met een bureau. De werkwijze van een bureau zal daarom ook enorm wisselen.

Een bemiddelingsbureau kan je al in een vroegtijdig stadium helpen. Zodra jij het idee hebt om zzp’er te worden, kun je al de hulp van een bemiddelingsbureau inschakelen. Zij helpen je dan met het bepalen van je uurtarief en alles wat je hierboven hebt kunnen lezen.

 

Jij bepaalt
Uiteindelijk is er maar een iemand die bepaalt hoeveel hulp jij nodig hebt en dat ben jij zelf. Als je er zelf voor kiest om je verzekeringen uit te kiezen, geen hulp nodig hebt bij het bepalen van je uurtarief maar wel graag opdrachten krijgt van een bemiddelingsbureau, dan kun je dat natuurlijk afspreken met het bureau.

 

Bemiddelinsgbureau in de zorg voor zzpers

 

Welk bemiddelingsbureau moet ik kiezen?

Bemiddelingsbureau’s zijn er in allerlei formaten en hebben allemaal verschillende voorwaarden en werkwijzen. Over het algemeen gezien is een bureau voor jou als (beginnend) zzp’er interessant als jij zelf niks voor de diensten hoeft te betalen maar wel profiteert van de voordelen.

 

Interchange is een van de grote bureaus die geen kosten rekent om jou als zzp’er te helpen. Er zijn natuurlijk nog veel andere bureaus die zzp’ers in de zorg kunnen helpen.

 

Het belangrijkste is dat jij een goed gevoel hebt bij het bureau dat jou helpt en dat jij een weloverwogen beslissing kan nemen. Een beslissing die voor jou goed voelt omdat je volledig geïnformeerd bent en het vertrouwen in elkaar aanwezig is.

 

Zzp’er in de zorg worden? start met ons gratis ebook “ZZP’er in de zorg worden in 14 stappen”

Ben je je vaste baan zat? Loop je al langer rond met het idee om als zzp’er in de zorg te starten? Download dan eerst ons gratis ebook. “ZZP’er in de zorg worden in 14 stappen”

In 14 simpele stappen vertellen we je graag alles over het worden van zzp’er in de zorg en geven we je een overzicht wat er allemaal bij komt kijken.

Veel leesplezier

 

 

bemiddelingsbureau zorg

bemiddelingsbureau zorg