Aansprakelijkheidsverzekering zzp zorg: dit houdt het in

24 augustus, 2023

Alles over de aansprakelijkheidsverzekering zzp zorg

Wil je alles over de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp in de zorg weten? Als je als zzp’er in de zorg werkt, loop je risico. Je kunt aansprakelijk worden gesteld als je schade veroorzaakt tijdens het werk, zoals het omstoten van een waardevol eigendom van je cliënt of als je medische fouten maakt.

Het is dan zeker handig om een aansprakelijkheidsverzekering zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. In dit artikel vertellen we je meer over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, wat de voordelen hiervan zijn en wat wel of niet gedekt wordt. Lees snel verder voor meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering zzp zorg.

Dit is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een van de aansprakelijkheidsverzekeringen die je als zzp’er in de zorg kunt afsluiten. Vaak is alleen het afsluiten van een basis bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet voldoende.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan wel de schade vergoeden voor dingen die onbedoeld kapot worden gemaakt, maar is niet voldoende als je als zorgmedewerker de verkeerde medicijnen hebt voorgeschreven of een verkeerde dosering hebt toegepast. In dat geval heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Maar wat zijn dan de precieze voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering in de zzpzorg?

Voordelen aansprakelijkheidsverzekering zzpzorg

Een aansprakelijkheidsverzekering voor de zorg afsluiten heeft diverse voordelen te bieden. Door jezelf te verzekeren, kun je risico’s uitsluiten. Welke risico’s dit dan zoal zijn? Je kunt bijvoorbeeld denken aan risico’s zoals het per ongeluk kapot maken van medisch apparatuur of schade die je per ongeluk aan het lichaam van de cliënt toebrengt door bijvoorbeeld verkeerde medische handelingen.

Wanneer je hiervoor verzekerd bent, heb je geen zorgen meer betreft je financiën als er een schadeclaim wordt ingediend. Een aansprakelijkheidsverzekering kan zo voor meer rust en zekerheid zorgen. Wel is het belangrijk om erg goed op de hoogte te zijn van de risico’s die al dan wel of niet door de verzekeraar worden gedekt. Het beste kun je contact opnemen met je verzekeraar of de polisvoorwaarden goed doorlezen voor de juiste informatie.

Wat wordt wel en niet gedekt?

Wat wordt dan wel of niet gedekt door de verzekering? Dit is van diverse factoren afhankelijk. Zo hangt het onder andere af van de verzekeraar die je kiest en het pakket dat je afsluit. Ook hangt het af van welk beroep in de zorg je precies uitoefent.

Wanneer je tandarts bent, zal je je werk vaak vanaf een locatie uitvoeren. Echter dient iemand die op meerdere locaties werkt ook op meerdere locaties verzekerd te zijn. Het is in elk geval altijd aan te raden een dekking te hebben voor materiaal dat dient te worden hersteld of vervangen. Zo worden deze kosten niet op jou verhaald.

Wat is verzekerd?

Er zijn enkele zaken die wel verzekerd worden, zoals de algemene aansprakelijkheid, risico aansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, of behandeling van de gezondheid, indirecte gevolgschade, kosten om schade te voorkomen of te verminderen, werkzaamheden bij bedrijven en een verzekerd bedrag per gebeurtenis. Er zijn een aantal punten standaard verzekerd.

Dit pakket is vaak uit te breiden, zodat je meerdere risico’s dekt. Let wel op dat de premie daardoor hoger wordt. Je zorgt namelijk dat je tegen meerdere risico’s bent verzekerd.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn ook een aantal punten niet verzekerd, namelijk zaak- of letselschade, schade door opzet of roekeloosheid, fraude en diefstal (vermogensdelicten), schade als gevolg van inbreuk op intellectueel eigendom, ofwel alle zaken die verboden zijn bij de wet.

Meer informatie? Neem contact op met ons detacheringsbureau in de zorg

Wil je meer informatie omtrent de aansprakelijkheidsverzekering zzp zorg? Neem dan gerust contact op met Inter-Change, jouw detacheringsbureau in de zorg. Onze medewerkers staan je graag te woord en kunnen je geheel informeren omtrent de aansprakelijkheidsverzekering zzp zorg.

Ben je zzp’er in de zorg en wil je graag geadviseerd worden over zaken als de btwvrijstelling, verzekeringen en pensioenopbouw?

 

Dit doen we:

✔︎ Wij bieden je gratis ondersteuning;
✔︎ Je krijgt het uurtarief dat marktconform is, zonder inhoudingen en zonder bemiddelingsfee;
✔︎ Wij verzorgen de facturatie. Daarnaast helpen we je met het uitzoeken van verzekeringen, het zoeken van opdrachten en veel meer;
✔︎ Je kunt ons altijd bellen, e-mailen of appen, 24 uur per dag;
✔︎ Je hoeft ons niet te betalen, dat doet de zorginstelling!

Wil je dit ook?

Meld je dan aan via onze aanmeldpagina!

Aansprakelijkheidsverzekering zzp zorg

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book