Welk verpleegkundige zzp salaris kun je vragen?

21 september, 2023

Een goed verpleegkundige zzp salaris vaststellen

Een goed verpleegkundige zzp salaris verdienen? Als je van plan bent om als zzp’er in de zorg te werken, moet je een uurtarief of een vaste prijs vaststellen. Maar welk uurtarief is het best passend bij jou? Als je een laag tarief hanteert, kan dit erop lijken dat je minder professioneel bent. Hanteer je echter een te hoog tarief, dan haken potentiële opdrachtgevers juist af. Op dit moment hebben we te maken met veel tekorten in de zorg. En als we bedenken dat er ruim 120.000 zzp’ers in de zorg werken, is de concurrentie hoog. Vanwege de schaarste worden er echter ook hogere uurtarieven gevraagd. Wij vertellen je hoe je erachter kunt komen wat het beste verpleegkundige zzp salaris voor jou is.

 

Je uurtarief bepalen

Jouw verpleegkundige zzp salaris vaststellen begint met het bepalen van je uurtarief. Het moet namelijk niet alleen jou iets opleveren, maar ook in verhouding staan met het werk dat je de opdrachtgever levert. Echter kunnen er nog diverse andere factoren zijn waardoor je een hoger of lager tarief zou vragen. Stel dat je een heel hoog salaris vraagt, dan is de kans groter dat je straks wat uit te leggen hebt. Pak je echter het gemiddelde uurtarief, dan kun je jezelf daar ook mee tekort doen. Welk uurtarief het beste voor jou is, hangt van diverse factoren af. Deze hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

 

Belangrijke factoren bij het bepalen van je uurtarief

Er zijn een aantal belangrijke factoren die je kunnen helpen je uurtarief vast te stellen. De volgende factoren zijn hierbij belangrijk:

  • Welke kosten maak je?: bedenk wat voor kosten je maakt voor de opdrachtgever. Het kan zijn dat je naar een andere locatie moet reizen, waardoor je met reiskosten te maken hebt. Een hoger uurtarief vragen is dan een goed idee.
  • Werk je veel over of in de weekenden?: stel dat je veel in het weekend werkt of langer over werkt, dan kun je overwegen een hoger uurtarief te vragen. In loondienst krijg je op zondagen ook het dubbele uitbetaald en profiteer je ook nog eens van onregelmatigheidstoeslag. Dit betreft dan een all-in uurtarief. Je kan er ook voor kiezen om een uurtarief excl ORT te vragen.
  • Hoeveel tijd neemt de opdracht in beslag?: Stel dat je opdracht langdurig is, denk bijvoorbeeld aan meerdere maanden, dan geeft dit meer zekerheid. Deze zekerheid kan een goede reden zijn om het tarief ietwat te verlagen.
  • Doet deze opdracht verder nog iets voor je?: er zijn opdrachten die je een heel stuk verder kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan het werken voor een specifieke organisatie. Dit benoemen zal je helpen om nog meer opdrachten te verkrijgen, waardoor je tarief ietwat verlagen zeker geen slecht idee is.
  • Heb je veel of weinig ervaring?: werk je net in de zorg als zzp’er, dan kun je uiteraard niet direct het hoogste tarief vragen. Houd hier dan ook rekening mee als je jouw uurtarief bepaalt.

 

Functieomschrijving met uurtarief
Anesthesiemedewerker van € 62,50 t/m € 69,50 per uur
Operatieassistent van € 62,50 t/m € 69,50 per uur
Csa medewerker van € 32,50 t/m € 42,50 per uur
Gespecialiseerd verpleegkundige van € 55,- t/m € 69,50 per uur
Algemeen verpleegkundige van € 46,- t/m € 57,50 per uur

 

Wil je geholpen worden door een ervaren detacheringsbureau?

Wil je meer informatie omtrent de voordelen en het salaris weten? Neem dan gerust contact op met InterChange, jouw detacheringsbureau in de zorg.

Ben je zzp’er in de zorg en wil je graag geadviseerd worden over zaken als de btw-vrijstelling, verzekeringen en pensioenopbouw?

Dit doen we voor zzp’ers:

✔︎ het vinden van opdrachten;
✔︎ het bepalen van je uurtarief;
✔︎ het adviseren in verzekeringen;
✔︎ het op orde krijgen van je verplichtingen als ZZP’er;
✔︎ het administratieve gedeelte;
✔︎ het adviseren van je pensioen mogelijkheden;
✔︎ het opstellen en versturen van jouw facturen;
✔︎ We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van passend advies.

Wil je dit ook?

Meld je dan aan via onze aanmeldpagina.

verpleegkundige zzp salaris