Wat is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg?

16 november, 2023

Alles over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg

Wat is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg eigenlijk en wanneer moet je deze afsluiten? Welke risico’s zijn er binnen de zorg en waarvoor ben je verzekerd als je deze verzekering afsluit? In dit artikel beantwoorden wij de meest belangrijke vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg. Zo weet je meteen wat dit inhoudt en waarom dit belangrijk is als werkende in de zorg. Lees snel verder voor meer informatie en sluit direct jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een aanvullende verzekering op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent tegen schade door beroepsfouten. Wat deze verzekering dekt, is geheel afgestemd op uw beroep. De verzekering kan een schadevergoeding uitreiken om vermogensschade tegen te gaan, maar ook uitkeren richting personen- en zaakschade van klanten, opdrachtgevers of andere partijen.

 

Waarom beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg?

Waarom is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg zo belangrijk? Allereerst zijn verzekeringen op zichzelf staand al belangrijk. Op deze dekkingen kun je terugvallen bij noodgevallen. Of je nu voor een baas werkt of een eigen onderneming hebt, verzekeringen hebben is van groot belang. Zeker een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mag niet ontbreken als je in de zorg werkt.

Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen schade die externe partijen op je claimen. Dit kan gebeuren wanneer je een patiënt schade hebt toegebracht tijdens het uitoefenen van je beroep. Werken in de zorg brengt risico’s mee, omdat je de verantwoording over een mensenleven hebt. Door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg af te sluiten, neemt de verzekeraar eventuele schade op zich. Zo kun je jouw cliënten helpen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties als er per ongeluk iets misgaat.

Risico’s zzp zorg

Werk je in de zorg, dan kan het zijn dat je werkzaam bent als verzorgende in de thuiszorg, verpleegkundige of kraamverzorgster. In je beroep houd je je bezig met de gezondheid en het leven van vele mensen, waardoor het handig is om verschillende verzekeringen af te sluiten voor je beroep. Niet alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg, maar ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Stel dat er omstandigheden zijn waardoor je je werk in de zorg niet meer kunt uitvoeren, dan is het zeker aan te raden om deze verzekering te hebben. Aan de hand van je persoonlijke en financiële situatie kun je bepalen welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste voor je is. Het is ook zeker aan te raden om een rechtsbijstandverzekering af te luisteren.

Zo kun je conflicten oplossen met juridische hulp. Je krijgt bij deze verzekering namelijk juridische bijstand. Werkzaam in de zorg gaat niet zonder risico’s, waardoor het belangrijk is de juiste verzekeringen af te sluiten, zodat je jouw beroep zonder zorgen kunt uitoefenen. Je weet immers dat je over de benodigde verzekeringen beschikt.

 

Wat verzeker je?

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg ben je verzekerd voor verschillende zaken.

Zo ben je onder andere voor de volgende punten verzekerd:

  • Vermogensschade na het maken van een beroepsfout
  • Schade die je personeel heeft veroorzaakt
  • De kosten van rechtsbijstand en verweer

Echter is het goed om te weten dat de voorwaarden per verzekeraar verschillen. Wij raden je dan ook aan om goed de algemene voorwaarden te lezen.

 

Sluit een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg af

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg afsluiten? Neem voor advies over jouw situatie dan meteen contact op met een verzekeringsadviseur. Je kunt vaak eenvoudig een verzekering online afsluiten. Echter kun je ook telefonisch contact opnemen met een verzekeraar. Zoek online eens naar wat meer informatie over hoe je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten en sluit direct jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg af, zodat je optimaal verzekerd bent.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book