Oncologie verpleegkundige salaris

07 december, 2023

Oncologie verpleegkundige: wat houdt het beroep in?

Een oncologie verpleegkundige werkt met patiënten die gediagnosticeerd zijn met kanker. Deze verpleegkundigen hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd om de complexe behoeften van kankerpatiënten te begrijpen en hen te voorzien van de juiste zorg en ondersteuning. De taken omvatten het beheren van medicatie, het uitvoeren van behandelingen, het bieden van emotionele ondersteuning en het coördineren van zorgplannen.

Oncologie verpleegkundige salaris

Het salaris van een oncologie verpleegkundige kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld verdient een oncologie verpleegkundige in Nederland tussen de € 2.800 en € 4.800 bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van factoren zoals ervaringsniveau, opleidingsniveau en werklocatie.

Factoren die het salaris beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die het salaris van een oncologie verpleegkundige kunnen beïnvloeden. Ervaring speelt een belangrijke rol, waarbij verpleegkundigen met meer ervaring doorgaans hogere salarissen verdienen. Daarnaast kan het behalen van aanvullende opleidingen of specialisaties invloed hebben op het salaris. Ook de regio waarin de verpleegkundige werkt, kan van invloed zijn, omdat de kosten van levensonderhoud kunnen verschillen. Bovendien kan de keuze tussen werken in loondienst of als zzp’er ook van invloed zijn op het salaris.

Wil je weten wat jij gaat verdienen als oncologie verpleegkundige?

Solliciteer dan op onze oncologie verpleegkundige vacature.

Het voordeel? Je hebt de keuze uit:

Welke carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven zijn er?

Oncologie verpleegkundigen hebben goede carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven. Er zijn mogelijkheden om door te groeien naar leidinggevende posities of om je te specialiseren in een specifiek gebied binnen de oncologie. Bovendien zijn er certificeringen beschikbaar die kunnen bijdragen aan een hoger salaris en professionele groei.

Conclusie: oncologie verpleegkundige salaris

Een carrière als oncologie verpleegkundige kan zowel op professioneel als financieel gebied zeer lonend zijn. Het salaris van oncologie verpleegkundigen ligt gemiddeld hoger dan dat van andere verpleegkundige specialisaties. Het exacte salaris is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, opleiding en werklocatie. Het is belangrijk om te weten dat er goede carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven zijn voor oncologie verpleegkundigen, waardoor deze specialisatie een aantrekkelijke keuze is voor verpleegkundigen die streven naar een uitdagende en lonende loopbaan in de zorg.

Wil je geholpen worden door een ervaren detacheringsbureau?

Wil je meer informatie omtrent het salaris dat jij als oncologie verpleegkundige kan krijgen? Neem dan gerust contact op met Interchange, jouw bureau in de zorg.

Ben je zzp’er in de zorg en wil je graag geadviseerd worden over zaken als de BTW vrijstelling, verzekeringen en pensioenopbouw?

Dit doen we voor zzp’ers:

✔︎ Wij bieden je gratis ondersteuning;
✔︎ Je krijgt het uurtarief dat je wilt, zonder inhoudingen en zonder bemiddelingsfee;
✔︎ Wij verzorgen de facturatie. Daarnaast helpen we je met het uitzoeken van verzekeringen, het zoeken van opdrachten en veel meer;
✔︎ Je kunt ons altijd bellen, e-mailen of appen;
✔︎ Je hoeft ons niet te betalen, dat doet de zorginstelling!

Wil je dit ook?

Meld je dan aan via onze aanmeldpagina.

Oncologie-verpleegkundige-salaris