De corona herhaalprik

25 februari, 2022

Mensen van 70 jaar en ouder, in verpleeghuizen, met het syndroom van Down of een ernstige immuunstoornis krijgen binnenkort de mogelijkheid om een tweede boosterprik tegen het coronavirus te halen. Dat heeft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) besloten. Hij volgt daarmee het advies op van de Gezondheidsraad.

Als het aan het ministerie ligt, gaat de boosterprik voortaan onder een andere naam door het leven. “Vanaf nu spreken we over de ‘herhaalprik tegen corona’, afgekort ‘coronaprik’”, stelt het ministerie. “De herhaalprik zorgt ervoor dat de bescherming tegen het virus op peil blijft.

Het advies van de Gezondheidsraad is om die herhaalprik alleen te geven aan mensen voor wie het risico op ernstige ziekte of zelfs overlijden door corona het grootst is.” De Gezondheidsraad adviseerde om de prik niet aan alle 18-plussers aan te bieden.

Wij zijn benieuwd of de medewerkers in de zorg de herhaalprik krijgen of dat we echt af zijn van mondkapjes, 1 ½ meter, sluitingstijden en dus ook vaccinaties.

Dit weekend staat carnaval voor de deur en reist half Nederland naar de wintersport gebieden. Ooit de broedplaatsen voor verspreiding van Corona.

Wij hopen dat iedereen gezond terugkomt en de besmettingen uitblijven.
Fijne vakantie iedereen.

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book