Ziekenhuis Gouda deels ontruimd na ontsnappen gassen uit lab

06 april, 2022

Ongelukken gebeuren nu eenmaal, soms vanwege een defect, soms vanwege menselijk falen. Veel ongelukken kunnen voorkomen worden als regels strenger worden nageleefd.

Zo moest het Groene Hart ziekenhuis in Gouda dinsdag 29 maart ontruimd worden. Begin van de middag heeft op het laboratorium een chemische reactie plaatsgevonden waarbij gassen ontsnapt zijn. Deze ruimte is direct ontruimd en de politie en brandweer waren zeer snel ter plaatse voor onderzoek.

Volgens het ziekenhuis was de situatie snel onder controle. Medewerkers, patiënten en bezoekers zijn gedurende deze periode niet in gevaar geweest.
Vanzelfsprekend is een ziekenhuis een extra kwetsbare plek omdat patiënten niet altijd even mobiel zijn waardoor ontruiming complex kan zijn en gedisciplineerd moet verlopen. Gelukkig zijn er evacuatierichtlijnen en noodprotocollen.

Er kan altijd een situatie ontstaan waarin daadkrachtig en efficiënt moet worden opgetreden. Zorgmedewerkers zijn zich hiervan meestal goed bewust. Vooral voor detacheerders is het noodzaak om zich de ‘lokale’ regels snel eigen te maken. Bij Interchange maken we onze mensen hiervan bewust.

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book