Verandering in ziekenhuis door corona - Lize

08 maart, 2022

Lize werkt als zzp Operatieassistent bij het Amsterdam UMC. Het is nu bijna 2 jaar geleden sinds de eerste coronabesmetting in Nederland. We vragen Lize over de invloed van corona op haar werk.

“Het werk op de OK loopt zo goed als door. Wel op een hele andere manier dan dat ik gewend ben. Normaal had je per dag een programma per specialisme. Dan stond je de hele dag op de OK met één specialisme. Nu lopen de specialismes door elkaar om vooral het meest urgente te opereren en de OK capaciteit die er is te delen met andere specialismen. Dit komt met name door het personeelstekort vanwege ziekte. Dit maakt het werk pittiger dan voorheen.

Praktisch merk je dat je met veel kostbare materialen aan het schuiven bent. Voor ieder specialisme zijn weer andere materialen nodig en soms ook andere team samenstellingen voor de expertise van operatieassistenten. Daarnaast wordt er ook beroep gedaan op flexibiliteit. Laatst was bijvoorbeeld iemand in de late dienst ziek, toen ik net op mijn werk aankwam werd en gevraag of ik in de avond terug wilde komen om de acute dienst op te vangen.

De actuele situatie vraagt veel. Ik zou wel willen dat we terug kunnen naar de ideale OK situatie.”

Doctor putting on a glove to prevent coronavirus contamination

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book