Verandering in ziekenhuis door corona - Faiiza

08 maart, 2022

Sinds april 2021 rijdt Faiiza van Antwerpen naar Rotterdam om te werken op de OK van het Erasmus Medisch Centrum. Ze is daar als Operatieassistent aan het werk. Ondanks dat het een gekke periode was om te starten op een nieuwe werkplek is ze in een warm bad terecht gekomen. Het is veel reizen maar haar team is zo sterk en fijn dat ze het er meer dan voor over heeft. We vragen Faiiza wat ze merkt van de gevolgen van corona op haar werkplek.

“April was een gekke periode om te starten. De OK was net afgeschaald en zou nog verder afgeschaald worden. Gelukkig kon ik wel gewoon mijn werk blijven doen op de OK. Ook werd ik als gedetacheerde direct opgenomen in het team en snel volwaardig ingezet. We werden in die tijd niet gevraagd om op een corona-afdeling te werken. Dit was gezien de personeelsbezetting op de OK ook niet mogelijk. Nadat ik in augustus terugkwam van mijn vakantie werd er flink opgeschaald. Dit was een onwijs drukke periode en sindsdien blijft het druk.

We krijgen iedere week een corona update over de huidige situatie in het ziekenhuis. Momenteel is het op de IC rustig als je kijkt naar corona opnames. Wij hebben nu voornamelijk last van onderbezetting van personeel door ziekte of uitval. Om besmettingsgevaar tegen te gaan zijn wij o.a. verplicht om overal mondkapjes te dragen en zijn bepaalde koffiekamers toegewezen aan bepaalde teams. Om die manier zie je niet te veel mensen.

Omdat momenteel het ziekteverzuim zo hoog is kunnen we op de OK niet alles doen wat we zouden willen. Hoe het in het begin was is het niet meer maar ik kijk er wel echt naar uit dat we weer terug naar het gewone gaan!”

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book