Leo’s ladies naar de top van de Mont Ventoux!

29 april, 2022

Mariëlle, consultant acute zorg, loopt met 3 vriendinnen de Mont Ventoux op. De zus van een van haar vriendinnen waarmee ze gaat klimmen heeft in 2020 de diagnose progressieve MS gekregen. Ze is 34 jaar oud, heeft een gezin met 2 jonge kinderen en staat nog midden in het leven. Het was voor iedereen een realisatie moment: “een gezond lijf dat werkt is niet altijd vanzelfsprekend”.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen de Mont Ventoux te beklimmen?

“Je wil rennen, springen of achter je kinderen aan kunnen gaan, maar wat als dat niet kan? Wat als je moet nadenken over een speelplek? Geen speelplek met water in de buurt want je benen laten je in de steek en je bent nooit snel genoeg. Wat als je zou willen dansen maar je blij moet zijn dat je kunt lopen met een stok, of zoals Leo hem noemt haar Cane? Daar ben je toch veel te jong voor? Onze Leo is sterk en positief en laat zich niet uit het veld slaan. WIJ gaan die Mont Ventoux op en zullen geld inzamelen om een stap dichter bij de genezing van MS te kunnen komen.”

Hoe bereiden jullie je hierop voor?

“We proberen zoveel mogelijk kilometers te maken en trainen afzonderlijk. Een keer in de maand trainen we samen en sluiten we af met een wijntje. Met een gezond lijf zouden we dit moeten kunnen. We gaan dit gewoon doen!”

Wat vindt Leonie ervan dat jullie dit gaan doen?

“Leonie vindt het supertof dat we dit gaan doen. Ze werd emotioneel toen we het haar vertelden en ze is onder de indruk van het geldbedrag dat we al hebben ingezameld.”

We wensen Marielle en haar vriendinnen heel veel succes op 6 juni! Wil jij ook doneren of meer lezen over Klimmen tegen MS? Zie hier het profiel van Leo’s ladies:

https://klimmentegenms.moves.ms/team/leo-s-ladies

 

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book