Mijn eerste échte ervaring met een coronapatiënt

19 april, 2022

De ernstige coronaverhalen lijken al enige tijd uit de lucht. Toch lopen veel zorgprofessionals nog rond met verhalen die veel impact op hen hebben gemaakt. Hier volgt een verhaal van IC-Verpleegkundige Yvonne Roman.

“In november 2021 kwam ik voor het eerst écht in aanraking met corona op de IC-afdeling in het ziekenhuis in Emmen. Voorheen werkte ik namelijk als IC-Verpleegkundige in Den Helder van waaruit alle coronapatiënten werden gecentraliseerd in Alkmaar. In het ziekenhuis in Emmen kwam er een vrouw op de IC te liggen die overgeplaatst was vanuit haar eigen woonplaats. Zij moest nodig aan de beademing en werd bij ons op de IC kunstmatig in slaap gehouden. Haar echtgenoot, waarmee zij samen op de IC kwam te liggen, verbleef nog in het ziekenhuis in hun eigen woonplaats waaruit zij was overgeplaatst. In de tijd dat zij bij ons gesedeerd op de IC lag, overleed haar man aan corona. Twee maanden nadat hij overleed en inmiddels al begraven was, werd de vrouw wakker. Toen wij haar het vreselijke nieuws vertelden, kwam het in eerste instantie nog niet helemaal binnen doordat zij nog veel medicatie toegediend kreeg. Toen het later tot haar doordrong, wilde zij zelf ook de handdoek in de ring gooien. Wij hebben haar weer zo ver moeten krijgen, om aan haar herstel te werken door positief te blijven en te prijzen wat wél goed gaat.

Deze eerste échte ervaring met een coronapatiënt op de IC, heeft veel indruk op mij gemaakt.

Gelukkig hebben wij haar er weer bovenop gekregen en gaat nu hartstikke goed met haar. Hier haal ik mijn voldoening uit!”

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book