Datalek bij PwC

21 maart, 2022

Datalek bij PwC

Privacygevoelige gegevens van een onbekend aantal huisartsen en andere zorgorganisaties zijn gelekt na een fout van een accountant van Pricewaterhouse Coopers (PwC). Elf dagen lang konden onbevoegden bij de gegevens. Denk aan namen, adressen, bankrekeningen etc. Het blijkt dat nog niet alle betrokkenen zijn geïnformeerd hierover.

Hoe goed de beveiliging ook is opgezet, het blijft een kwetsbaar geheel. Voortschrijdend inzicht, het voortdurend toepassen van innovaties en het actueel houden van beveiligingsupdates kunnen veel leed besparen, maar zekerheid is er helaas nooit.

Zoals je weet doet Interchange zaken met AFAS. Zowel onze HR, personeels- en salarisadministratie als ook de facturering, zijn bij AFAS ondergebracht. En we werken met de AFAS-app! Zolang alles goed werkt is het een fantastisch geheel en kunnen we vrij complexe financiële zaken redelijk eenvoudig verwerken.

Hoewel AFAS heeft aangegeven extreem goed te zijn beveiligd tegen hacken en cyberaanvallen, valt het helaas toch niet helemaal uit te sluiten dat er ooit een keer iets mis zal gaan. Vanzelfsprekend hopen we dat het nooit zal gebeuren en dat deze ellende ons bespaart wordt.

Zelf kan je meehelpen door in ieder geval je eigen computer en telefoon te beschermen door voortdurend beveiligingsupdates te installeren waardoor de kans op problemen beslist gereduceerd wordt. Je voordeur doe je immers ook op slot. Mocht je ooit berichten van Interchange of AFAS ontvangen die je niet vertrouwt, klik er dan niet op en neem contact met ons op.

Samen blijven we alert!

Low-level radio-frequency controller for magnetron. Fermilab developed a new technique to use a magnetron to power a superconducting radio-frequency (SRF) cavity, potentially saving hundreds of millions of dollars in the construction and operating costs of linear accelerators. Original public domain image from Flickr

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book