8 juni 2020 3 minuten

LUMC: Gratis online module over palliatieve zorg voor verpleegkundigen

 

Wist je dat het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) online 7 cursussen heeft gepubliceerd over de basisbeginselen van palliatieve zorg en COVID-19? Ze zijn gemaakt voor verpleegkundigen en artsen en zijn gratis te volgen.

 

Dus mocht je nog een opfriscursus kunnen gebruiken…

 

De lessen gaan over: dyspneu en hoesten, angst, misselijkheid en braken, markeren en stervensfase, palliatieve sedatie, delier en naasten. Elke module komt met een powerpoint, een begeleidende toets en uitleg op YouTube.

 

Bij de cursusonderdelen over de symptomen wordt steeds in ieder geval de oorzaak en het medicamenteuze en niet-medicamenteuze beleid besproken. Bij dyspneu en hoesten zijn ook CT beelden te zien die duidelijk maken hoe het longbeeld diffuus aangetast kan raken.

 

Praktische tips

 

Ook is er een tip voor het thuis meten van de saturatie: als je een plastic boterhamzakje om de vinger van de patiënt doet hoef je de meter niet te ontsmetten, dit beïnvloedt volgens het LUMC de meting niet. Een ventilator gebruiken om de patiënt af te koelen raadt het LUMC vanwege het besmettingsgevaar af.

 

De online cursussen zijn te vinden op de website van Zorg voor Beter:

https://www.zorgvoorbeter.nl/nieuws/scholing-corona-palliatieve-zorg 

 

Bron: Nursing / LUMC / Zorg voor Beter

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Over ons

Gerelateerd nieuws


6 tips voor de succesvolle zorgmanager


Hoe ga je als zorgprofessional om met faalangst?

Deel op Linkedin
Deel op Facebook

Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book