Ik vind nuchtere patiënten het fijnst om mee te werken

31 maart, 2022

Op een dag op de spoed kwam er een glazenzetter binnen wandelen met een hoofdwond en een gevuld zakje in zijn handen. Hij vertelt dat hij met het raam bezig was en zijn collega tegelijkertijd een verdieping hoger ook aan het werk was. Op dat moment laat zijn collega het glasraam uit zijn handen vallen. Tijdens de val heeft het glasraam een stuk vel gesliced van zijn hoofd. Op dat moment was het direct duidelijk wat in het zakje zat.

Ik vraag hoe heftig het nog bloed en of het nog pijn doet. De plastische chirurg wordt erbij gehaald en hij geeft aan het “toupetje” terug aan zijn hoofdhuid te kunnen hechten.

De patiënt bleef heel nuchter, hij vroeg zelfs aan de chirurg of hij nog een rimpel weg wilde halen. Twee weken later kwam hij terug op controle. Alles zag er netjes uit alleen groeide zijn haar de verkeerde kant op…achteraf bleek dat we niet de juiste haarrichting hadden aangehouden bij het hechten. Gelukkig kon de patiënt erom lachen. Hij was allang blij dat dit zo mooi opgelost kon worden.

Een patiënt die nuchter blijft is fijn om mee te werken. Je kunt er grapjes mee uithalen maar ook direct tegen zijn zonder dat het verkeerd uitpakt.

Cheerful patient cured from coronavirus

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book