Laagste aantal Coronapatiënten op IC’s sinds juli vorig jaar

01 april, 2022

Eindelijk weer eens goed nieuws wat Corona betreft: het aantal patiënten met Corona op de intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen dinsdag gedaald tot het laagste niveau sinds 24 juli vorig jaar, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Per woensdag 29 maart liggen er nu nog circa 123 coronapatiënten op de IC. Het aantal wordt in steeds minder. Op de verpleegafdelingen worden nu nog circa 1.933 mensen met Corona verzorgd.

Een deel van de patiënten die positief zijn getest op het Coronavirus is aanvankelijk om een andere reden opgenomen. Na het doen van een Coronatest blijkt dan toevallig dat ze ook positief zijn.

Bij Interchange zijn we er bijzonder trots op dat veel ziekenhuizen een beroep op ons hebben gedaan om tijdelijk extra IC-personeel te leveren. Hoewel lang niet alle aanvragen positief konden worden gehonoreerd hebben we toch veel klanten kunnen helpen.

Ken je nog een IC-collega die ook interesse heeft om te detacheren? Laat ze contact opnemen met Romina of Mariëlle onze Acute zorg consultants.

Doctor showing a thumbs up

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book