Amerikaanse Travel Nurses

07 juni, 2022

Wie denkt dat flexibel werken in de zorg alleen in Nederland bestaat komt bedrogen uit. In Amerika wordt steeds meer gebruik gemaakt van reizende verpleegkundigen. Deze zogenoemde travelnurses werken met tijdelijke opdrachten door heel Amerika, bij ziekenhuizen waar er een tekort aan verpleegkundigen is. Amerika spant qua tarieven voor zzp uiteraard weer de kroon want sommige travelnurses factureerde $7000 aan de ziekenhuizen per week.

Amerikaanse ziekenhuizen kennen, net als de Nederlandse, een enorm tekort aan verpleegkundigen. Tijdens de corona uitbraak werd dit tekort goed zichtbaar en werden de travelnurses massaal ingehuurd. Er zijn gevallen bekend dat 1 ic-verpleegkundige 20 ic-patiënten moest verzorgen.

Bij Interchange heten de travelnurses gewoon detacheerders of zzp’ers. Het leuke aan de vergelijking is dat veel travelnurses om dezelfde reden ontslag namen van hun vaste werkgever en travelnurses werden. Meer autonomie over de vorm en inhoud van het werk zijn zowel in Nederland en Amerika factoren die bepalen dat verpleegkundigen kiezen voor detacheren of het zzp-schap.

Ontvang gratis het e-book ‘ZZP’er in de zorg worden'

Download E-book