Nieuws & verhalen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de zorg en de verhalen van onze zorgprofessionals.

  • Sorteren

Leo’s ladies naar de top van de Mont Ventoux!

Mariëlle, consultant acute zorg, loopt met 3 vriendinnen de Mont Ventoux op. De zus van een van haar vriendinnen waarmee ze gaat klimmen heeft in 2020 de diagnose progressieve MS gekregen. Ze is 34 jaar oud, heeft een gezin met 2 jonge kinderen en staat nog midden in het leven. Het was voor iedereen een realisatie moment: “een gezond lijf dat werkt is niet altijd vanzelfsprekend”

29 april, 2022

Krappe arbeidsmarkt maakt dat zorginstellingen kijken buiten de EU

Afgelopen maart werden er 85.000 medewerkers ontslagen in Nederland, 0,9% van het totaal aantal mensen dat aan het werk is.  Dat lijkt een hoog getal maar gemiddeld worden sinds 2003 elke maand 132.000 medewerkers ontslagen.

Bovenstaande geeft aan hoe krap de arbeidsmarkt is. Dit geldt helemaal voor de markt waarin Interchange zich begeeft, de gezondheidszorg. De grote vraag naar arbeid verklaart de krappe arbeidsmarkt.

10 mei, 2022

2 jaar vrijwilligerswerk aan boord van de Global Mercy

Erica (30) is SEH verpleegkundige. Ze is al 10 jaar werkzaam in de zorg en houdt van haar vak. Ze vindt het fijn om iets te betekenen voor de medemens. Ze schiet graag te hulp waar nodig en biedt dan de best mogelijke zorg en liefde. Samen met haar man woont ze in Dordrecht. Ze kiezen ervoor om 2 jaar vrijwilligerswerk te doen aan boord van de Global Mercy.

26 april, 2022

Yvonne Roman over soep en ijs als blijk van dankbaarheid

“Op de IC zien wij veel mensen overlijden. Maar daarnaast zie je ook ernstig zieke patiënten waarvan je denkt dat zij het niet gaan redden, en die een half jaar later toch nog het ziekenhuis uitlopen.”

19 april, 2022

260 miljoen extra gewenst voor uitvoering WMO

08 april, 2022