Nieuws & verhalen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de zorg en de verhalen van onze zorgprofessionals.

  • Sorteren

Ontwikkelingen op de OK, 15 jaar Operatieassistent

Maaike Hoogewoning is Operatieassistent bij defensie en schrijft als gastblogger voor Interchange. Ditmaal schrijft zij over de ontwikkelingen die ze heeft meegemaakt of weet van horen vertellen op de operatiekamer gedurende haar 15 jaar werken.

06 december, 2022

We zorgen met heel veel liefde voor anderen maar vergeten soms onszelf

Mijn hart klopt wat sneller dan normaal en ik heb geen idee wat ik kan verwachten terwijl ik achter mijn gediplomeerde collega`s de OK binnenloop. Ik ben net driekwart jaar in opleiding tot operatiekamer assistent en we krijgen een “spoedje”.

28 oktober, 2022

Tekorten aan medewerkers drukken ziekenhuizen in de rode cijfers

Als we binnen de zorg al 30 jaar werken met detachering en zzp’ers waarom lees ik dan nog steeds berichten over hoge uitstroom van personeel met een arbeidscontract. In dit artikel lees je de gedachten van Maik, partner bij Interchange, hierover.

18 oktober, 2022

Werkgevers spreken af geen personeel bij elkaar weg te kapen

Maik schrijft over de tekorten op de arbeidsmarkt en welke gevolgen dit met zich meebrengt. Hoe gaat Interchange hiermee om en wat merken wij als bureau in de zorg.

04 oktober, 2022

De 1e maandag van de maand, het luchtalarm...

“Waar ik ook ben, als ik het luchtalarm hoor maakt mijn hart altijd een klein sprongetje, niet van geluk, het brengt mij direct terug in de tijd”

Onze gastblogger Maaike neemt je mee in haar herinneringen over haar uitzending in Afghanistan. Ze schrijft over herinneringen die ze associeert met in dit geval het geluid van het luchtalarm op iedere 1e maandag van de maand. Daarbij laat ze ook weten hoe belangrijk het is om deze triggers, in dit geval het luchtalarm, aan te gaan en niet te vermijden.

Lees het hele artikel via onderstaande link.

 

02 september, 2022