de Nederlandse Zorgacademie

Houd je kennis en kunde up-to-date via onze zorgacademie studiegids.

Met veel trots presenteren wij je hierbij de ‘de Nederlandse Zorgacademie studiegids’. Zoals jullie weten is Interchange al sinds 1990 actief in de zorg. Door onze jarenlange ervaring met zorgprofessionals hebben wij geleerd dat het van het grootste belang is om kennis en kunde up-to-date te houden. Om jullie hierin beter te kunnen faciliteren hebben wij de Nederlandse Zorgacademie opgericht, zodat we ons aanbod op het gebied van bij- en nascholing op een overzichtelijke manier kunnen presenteren.

Zoals voor velen van jullie bekend is, worden er veel vormen van bij- en nascholing georganiseerd in zorginstellingen. Het aanbod is groot en de kwaliteit van deze opleidingen is overwegend goed. Onze zorgacademie is een uitstekende aanvulling op het reeds bestaande aanbod. Vanwege roosterplanning of een tijdelijk beperkt aanbod, kan het voorkomen dat je interessante bij- en nascholingsmomenten mist. Om het tóch mogelijk te maken dat er voor iedereen en op ieder gewenst moment een gelegenheid is om je kennis up-to-date te houden, bieden wij verschillende opties aan.

Omdat we het graag in één keer goed willen doen, hebben we ervoor gekozen om te beginnen met het aanbieden van een aantal trainingen.

Toch nog vragen? Logisch!

Mariëlle van Wuijckhuijse

Consultant acute zorg

De trainingen die wij aanbieden:

  • ééndaagse ALS-cursus (officieel ILS genaamd)
  • een BLS-cursus
  • ABCDE training
  • PBLS-cursus
  • PALS-cursus
  • CRM

Wil je meer informatie over de trainingen?

Je kan ons altijd bellen, mailen of een appje sturen.

ALS Cursus

De cursus die wij aanbieden, Immediate Life Support (ILS), is de compacte variant van de reguliere ALS cursus die twee dagen duurt. De ééndaagse ILS cursus heeft als doel om personeel in de zorgsector vanuit alle rollen in een reanimatieteam te voorzien van de noodzakelijke kennis, om de vitaal bedreigde patiënt in kaart te brengen en hierop te anticiperen. Tijdens de cursus zullen wij ABCDE en CRM meenemen in de training.
 
Inschrijving
Deze cursus wordt op meerdere momenten per jaar georganiseerd. Vraag je contactpersoon bij Interchange naar de mogelijkheden. Zij zullen dan in overleg met jou een datum plannen en je vervolgens aanmelden.
 
Kosten
De kosten voor deze dag zijn inclusief les- en studiemateriaal en een lunch gedurende de dag. Ben je ZZP’er of uitzendkracht, geen probleem, ook dan zijn er mogelijkheden. Ben je niet werkzaam voor Interchange, dan kun je je alsnog aanmelden bij ons.
 
Registratie
Al onze instructeurs zijn NRR gecertificeerd.

BLS Cursus

De BLS training wordt georganiseerd voor alle professionals die niet in aanmerking komen voor een ILS training. Tijdens deze cursus zal ingegaan worden op onder andere het opstarten van een reanimatie en het gebruik van de juiste reanimatie technieken. Bij deze training voegen wij ook het deel ABCDE en CRM toe.
 
Inschrijving
Deze cursus wordt op meerdere momenten per jaar georganiseerd. Vraag je contactpersoon bij Interchange naar de mogelijkheden. Zij zullen dan in overleg met jou een datum plannen en je vervolgens aanmelden.
 
Kosten
De kosten voor deze cursus zijn inclusief koffie/thee en les- en studiemateriaal. Ben je ZZP’er of uitzendkracht, geen probleem, ook dan zijn er mogelijkheden. Ben je niet werkzaam voor Interchange, dan kun je je alsnog aanmelden bij ons.
 
Registratie
Deze cursus is NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) geaccrediteerd.