“Dankzij het detacheren volg ik nu de opleiding waar ik al 15 jaar van droomde.”

Publicatiedatum: 09 maart 2021
Leestijd: 3 minuten

Oud-detacheerder John

John is per 1 september bij ons uit dienst gegaan, maar wel met een grote glimlach op zijn gezicht. Want hij is niet weg omdat hij het slecht naar zijn zin had als detacheerder, maar omdat hij tijdens het detacheren gevraagd is om de opleiding te volgen waar hij al 15 jaar van droomde. Wij vroegen hem hoe dat precies is gegaan.

Hoelang heb je bij Interchange gewerkt?

Ik heb een jaar en drie maanden bij Interchange gewerkt als operatieassistent bij verschillende zorginstellingen: Het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist, bij Bergman Clinics in Naarden en bij Nedspine in Ede.

Hoe ben je terechtgekomen als detacheerder bij Interchange?

Drie jaar geleden was ik teamleider chirurgie in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen. We hadden daar toen een gruwelijk tekort aan operatieassistenten, en onze vaste partner was Interchange. Ik had dus al goed contact met Marco.

Ik weet nog wel dat ik tegen Marco zei:

“Ik vind het knap dat mensen gaan detacheren, want het
is niets voor mij, ik zou dat echt nooit gaan doen.”

Waarom heb je toch besloten om te gaan detacheren?

Na twee jaar leidinggeven, dacht ik: ‘Dit is toch niet helemaal mijn ding.’ Ik kreeg er weinig energie voor terug. Ik deed eigenlijk een functie waar ik zelf niet echt gelukkig van werd. Ik wilde terug de werkvloer op. Dus heb ik besloten om Marco op te bellen.

Door mijn werk als teamleider was ik twee jaar uit het vak geweest als operatieassistent. Je verleert het niet, maar je moet wel een kleine inhaalslag maken. Gelukkig was dat geen enkel probleem, want er werd extra aandacht besteed om mij in te werken. Daar heeft Marco toen voor gezorgd.

Je bent gestopt omdat je een nieuwe opleiding gaat doen?

Ja klopt, de opleiding tot physician assistant. Dat is een opleiding die ik al 15 jaar geleden al wilde gaan doen. Alleen is het een super moeilijke opleiding om tussen te komen. Na 15 jaar had ik het eigenlijk al uit m’n hoofd gezet.

Maar tijdens mijn detacheer-periode in het Diakonessenhuis, kwam ik in contact met plastisch chirurgen. Zij waren erg te spreken over de samenwerking met mij op de OK. Daarom boden zij mij aan om de opleiding tot PA te volgen.

Eerst 15 jaar zoeken zonder succes en op het moment dat ik als gedetacheerde operatieassistent in het Diak ga werken, krijg ik ineens dat verzoek. Toen dacht ik gelijk: ‘Ja tuurlijk!’

Als ik niet was gaan detacheren, was ik niet zo snel in het Diak terecht gekomen en dan had ik deze kans misschien niet eens gehad.

En toen moest je nog je baan opzeggen bij Interchange. Hoe ging dat?

Dat heb ik heel goed overwogen. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Interchange en het is gewoon een leuk team. Alles is bespreekbaar, dus ik had wel een dubbel gevoel.

Door detacheren heb ik gewoon zoveel plezier gekregen in mijn werk. Dus het moest wel een hele goede aanbieding zijn, wilde ik gaan stoppen. Dus dat was nog wel heel moeilijk. Maar dit was zo’n unieke kans, dat ik die niet voorbij kon laten gaan. Dus met pijn in mijn hart heb ik Marco opgebeld om dat met hem te bespreken.

Wat als dit niet op je pad had gekomen?

Dan had ik 100% blijven detacheren. Het geeft je vrijheid, je bent minder verbonden met de perikelen van een organisatie en je gaat aan het einde van de dag naar huis en sluit je het af. Door het detacheren heb ik gewoon weer het plezier gevonden in mijn werk!


Naar alle verhalen
Ontdek alle verhalen van vakgenoten - pagina
Bekijk de verhalen

Heeft deze ervaring nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden om te gaan detacheren via Interchange? Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Uitgelichte artikelen

OK Visie en Interchange lanceren dienstenportal voor OK professionals

OK Visie en Interchange lanceren dienstenportal voor OK professionals

16 juli 2021
Zowel Interchange als OK Visie delen dezelfde passie voor de zorg en betrokkenheid bij de zorgprofessional.
Top 10 grootste ziekenhuizen van Nederland

Top 10 grootste ziekenhuizen van Nederland

27 mei 2021
Nederland telt meer dan 80 ziekenhuisorganisaties. Maar welk van die ziekenhuizen is de grootste? Wij hebben de top 10 voor je op een rij.
Nadelen van detacheren? De top 7 misverstanden

Nadelen van detacheren? De top 7 misverstanden

9 maart 2021
“Detacheren? Mij niet gezien hoor, dan heb geen baanzekerheid, geen pensioenopbouw en dan moet ik iedere dag ergens anders werken."
6 tips voor de succesvolle zorgmanager

6 tips voor de succesvolle zorgmanager

9 maart 2021
Sommige zorgprofessionals kiezen ervoor om de rol van manager te vervullen. Maar wanneer ben je nu succesvol? Met deze tips kom je een eind.
Dé 5 manieren om te ontspannen

Dé 5 manieren om te ontspannen

16 juli 2021
Het is belangrijk om tussen al het harde werken door te zorgen voor voldoende ontspanning.
Waardering voor de zorg: de 5 mooiste initiatieven tijdens de Corona-crisis

Waardering voor de zorg: de 5 mooiste initiatieven tijdens de Corona-crisis

9 maart 2021
Wat zijn de meest spraakmakende steunbetuigingen voor de zorgprofessionals in tijden van Corona? Wij hebben een aantal op een rijtje gezet!
5 goede voornemens voor zorgprofessionals

5 goede voornemens voor zorgprofessionals

9 maart 2021
Vaker een praatje maken met je cliënten of patiënten, eerder je grenzen aangeven. We hebben een aantal goede voornemens op een rijtje gezet.