“Detacheren is een kans om als OA vrijblijvend in een ander ziekenhuis te kijken, zonder dat je daaraan vast zit."

Publicatiedatum: 09 maart 2021
Leestijd: 3 minuten
  • Home
  • Ervaringen
  • Na 20 jaar toch detacheren. Faiiza: “Ik had dit veel eerder moeten doen.”

Na 20 jaar toch detacheren. Faiiza: “Ik had dit veel eerder moeten doen.”

Sinds 1997 heeft operatieassistent Faiiza al twee keer een vaste baan kunnen vinden met de hulp van Interchange. En ze blijft op ons terugvallen, want sinds begin dit jaar heeft ze ervoor gekozen om via Interchange te gaan detacheren. Per januari 2020 is ze als OA aan de slag gegaan in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes. 

“Ik had dit echt veel eerder moeten doen.”, vertel Faiiza enthousiast. We vragen haar naar haar ervaringen.

Eerst gekozen voor vast dienstverband

Toen Faiiza in 1997 net van haar opleiding in het Dijkzigt (nu Erasmus MC) afkwam, was ze vooral op zoek naar vastigheid. Faiiza: “Dat was in die tijd de meest logische stap die je maakte. Vastigheid was waar men voor koos. Of naar het buitenland gaan, dat zag je ook.”

Na Dijkzigt ging ze op zoek naar een kleiner ziekenhuis, in Schiedam. Faiiza: “In het Dijkzigt, omdat het een academisch ziekenhuis was, werden vooral complexe ingrepen gedaan. Ik wilde wel eens kijken hoe het in een kleiner ziekenhuis eraan toe ging. Ik kwam toen via Interchange in het Schieland terecht in Schiedam (nu Vlietland). In 2005 verhuisde ik naar Breda en ook toen hielp Interchange mij weer aan een baan in het Amphia ziekenhuis.”

Na 20 jaar toch gaan detacheren

En waarom is Faiiza nu dan tóch gaan detacheren: “Het is een kans om vrijblijvend in een ander ziekenhuis te kijken, zonder dat je daaraan vast zit. Je weet dat het een tijdelijk iets is. Ik wil gewoon kijken wat er nog meer is, op een vrijblijvende manier. Zonder dan dat je vastroest. Er zijn namelijk meer wegen naar Rome, zeg ik altijd.” 

“Ik had dit veel eerder moeten doen”

Hoe bevalt het tot nu toe? “Ik heb spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, nieuwe ingrepen maar ook nieuwe technieken. Een risico dat je loopt wanneer je lang op één OK werkt, is dat ingrepen altijd hetzelfde worden uitgevoerd. Wanneer je werkervaring hebt in een aantal ziekenhuizen, wordt als zorgprofessional je flexibiliteit ook alleen maar groter.”

Nieuwe energie

“Het geeft mij zoveel voldoening om te zien dat ik collega’s kan helpen waar dat nodig is. Dat is ook wat ik nu doe – daar helpen waar het nodig is. En dat collega’s dat dan ook echt waarderen – daar krijg ik zo’n kick van. Ik had het echt veel eerder moeten doen, ik krijg er zoveel nieuwe energie van.”

“Ik had de jaren hiervoor bijvoorbeeld heel veel orthopedie gedaan – of ja, eigenlijk alleen maar. En nu doe ik gewoon alles weer. Ik heb een goede opleiding gehad, dus die basis zit er gewoon in. Het geeft mij heel veel energie om te merken dat ik die kennis weer kan inzetten. En ik draai gewoon lekker mee en mijn collega’s zijn tevreden, en daar doe je het voor.” 

Detacheren is helpen waar het echt nodig is

Faiiza heeft haar opdracht bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis tot eind juli 2020: “Interchange heeft inmiddels een nieuwe opdrachtgever gevonden, het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal. Dat is het natuurlijk wel met detacheren, je springt bij op de plekken waar ze je hard nodig hebben. Tot het moment dat het minder druk is. Maar nogmaals: mij geeft het voldoening om te helpen op de juiste plekken. Zeker in deze tijden van flinke tekorten en corona.”

Interchange past gewoon heel erg bij mij

“En Interchange past als bureau heel erg bij mij, want ze hebben een hele persoonlijke benadering. Het is ook allemaal lekker laagdrempelig, zelfs even een berichtje via WhatsApp voor de wat minder belangrijke dingen is mogelijk, maar bellen of persoonlijk contact blijft ook altijd tot de mogelijkheden behoren.” 


Naar alle verhalen
Ontdek alle verhalen van vakgenoten - pagina
Bekijk de verhalen

Heeft deze ervaring nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden om te gaan detacheren via Interchange? Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op!

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. En ben je ZZP’er of overweeg je er een te worden? Wij staan je bij met opdrachten en alle bijkomende (administratieve) verplichtingen.

Uitgelichte artikelen

OK Visie en Interchange lanceren dienstenportal voor OK professionals

OK Visie en Interchange lanceren dienstenportal voor OK professionals

16 juli 2021
Zowel Interchange als OK Visie delen dezelfde passie voor de zorg en betrokkenheid bij de zorgprofessional.
Top 10 grootste ziekenhuizen van Nederland

Top 10 grootste ziekenhuizen van Nederland

27 mei 2021
Nederland telt meer dan 80 ziekenhuisorganisaties. Maar welk van die ziekenhuizen is de grootste? Wij hebben de top 10 voor je op een rij.
Nadelen van detacheren? De top 7 misverstanden

Nadelen van detacheren? De top 7 misverstanden

9 maart 2021
“Detacheren? Mij niet gezien hoor, dan heb geen baanzekerheid, geen pensioenopbouw en dan moet ik iedere dag ergens anders werken."
6 tips voor de succesvolle zorgmanager

6 tips voor de succesvolle zorgmanager

9 maart 2021
Sommige zorgprofessionals kiezen ervoor om de rol van manager te vervullen. Maar wanneer ben je nu succesvol? Met deze tips kom je een eind.
Dé 5 manieren om te ontspannen

Dé 5 manieren om te ontspannen

16 juli 2021
Het is belangrijk om tussen al het harde werken door te zorgen voor voldoende ontspanning.
Waardering voor de zorg: de 5 mooiste initiatieven tijdens de Corona-crisis

Waardering voor de zorg: de 5 mooiste initiatieven tijdens de Corona-crisis

9 maart 2021
Wat zijn de meest spraakmakende steunbetuigingen voor de zorgprofessionals in tijden van Corona? Wij hebben een aantal op een rijtje gezet!
5 goede voornemens voor zorgprofessionals

5 goede voornemens voor zorgprofessionals

9 maart 2021
Vaker een praatje maken met je cliënten of patiënten, eerder je grenzen aangeven. We hebben een aantal goede voornemens op een rijtje gezet.