Welkom bij de Interchange Academy!

Met veel trots presenteren wij je hierbij de ‘Interchange Academy studiegids’. Zoals jullie weten is Interchange al sinds 1990 actief in de zorg. Door onze jarenlange ervaring met zorgprofessionals hebben wij geleerd dat het van het grootste belang is om kennis en kunde up-to-date te houden. Om jullie hierin beter te kunnen faciliteren hebben wij de Interchange Academy opgericht, zodat we ons aanbod op het gebied van bij- en nascholing op een overzichtelijke manier kunnen presenteren.

Zoals voor velen van jullie bekend is, worden er veel vormen van bij- en nascholing georganiseerd in zorginstellingen. Het aanbod is groot en de kwaliteit van deze opleidingen is overwegend goed. Onze Interchange Academy is een uitstekende aanvulling op het reeds bestaande aanbod. Vanwege roosterplanning of een tijdelijk beperkt aanbod, kan het voorkomen dat je interessante bij- en nascholingsmomenten mist. Om het tóch mogelijk te maken dat er voor iedereen en op ieder gewenst moment een gelegenheid is om je kennis up-to-date te houden, bieden wij vanaf nu ook verschillende opties aan.

Omdat we het graag in één keer goed willen doen, hebben we ervoor gekozen om te beginnen met het aanbieden van een ééndaagse ALS-cursus (officieel ILS genaamd), een BLS-cursus én een totaal pakket aan e-learningmodules. Voor de toekomst willen we de Interchange Academy graag verder uitbreiden met andere mogelijkheden. Zodra we zover zijn, brengen we jullie uiteraard op de hoogte.

Voor nu, heel veel leerplezier en succes gewenst! We horen graag jullie mening en staan open voor op- en aanmerkingen. Ook wij moeten immers blijven leren!

 

ALS cursus

Onze partner op het gebied van ALS trainingen is het Landsteiner Instituut. De cursus die wij aanbieden, Immediate Life Support (ILS), is de compacte variant van de reguliere ALS cursus die twee dagen duurt. De ééndaagse ILS cursus heeft als doel om personeel in de zorgsector vanuit hun eigen rol in een reanimatieteam te voorzien van de noodzakelijke kennis, om de vitaal bedreigde patiënt in kaart te brengen en hierop te anticiperen.

Inschrijving
Deze cursus wordt op meerdere momenten per jaar georganiseerd. Vraag je contactpersoon bij Interchange naar de mogelijkheden. Zij zullen dan in overleg met jou een datum plannen en je vervolgens aanmelden.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen €300. Dit is inclusief les- en studiemateriaal en een lunch gedurende de dag. Het bedrag kan je declareren van je scholingsbudget die je van ons krijgt. Ben je ZZP’er, geen probleem, ook dan zijn er mogelijkheden.

Registratie
Deze cursus is ERC (European Resuscitation Council) geaccrediteerd.

ALS Trainingsdata

  • Woensdag 12 februari 2020
  • Dinsdag 17 maart 2020
  • Dinsdag 14 april 2020
  • Maandag 11 mei 2020
  • Maandag 22 juni 2020
  • Maandag 13 juli 2020
  • Maandag 14 september 2020
  • Woensdag 28 oktober 2020
  • Dinsdag 24 november 2020
  • Maandag 14 december 2020

I.v.m. de planning is het van belang dat je tijdig aangeeft dat je mee wilt doen. Vandaar dat we graag een maand of 2 maanden van te voren willen weten of je mee wilt doen aan de ILS training. Aanmelden kan via Sander of Marleen.

BLS cursus

Net als bij de ALS trainingen is het Landsteiner instituut onze partner voor het organiseren van de BLS (Basic Life Support) trainingen. De BLS training wordt georganiseerd voor alle professionals die niet in aanmerking komen voor een ILS training. In deze cursus zal ingegaan worden op onder andere het opstarten van een reanimatie en het gebruik van de juiste reanimatie technieken.

Inschrijving
Deze cursus wordt op meerdere momenten per jaar georganiseerd. Vraag je contactpersoon bij Interchange naar de mogelijkheden. Zij zullen dan in overleg met jou een datum plannen en je vervolgens aanmelden.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen €75,-. Dit is inclusief les- en studiemateriaal. Het bedrag kan je declareren van je scholingsbudget die je van ons krijgt. Ben je ZZP’er, geen probleem, ook dan zijn er mogelijkheden.

Registratie
Deze cursus is NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) geaccrediteerd.

E-learning modules

Via ExpertCollege bieden we verschillende e-learning modules aan. Dit zijn e-learning modules volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die je al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat je wel en niet beheerst. Gedeelten die je juist nog niet zo goed onder de knie hebt, worden extra getraind.

Inschrijving
Op de website van ExpertCollege tref je alle beschikbare e-learningmodules aan, waaronder o.a. de VMS thema’s, Voorbehoudende handelingen, Communiceren via de SBAR, Medisch rekenen en het beoordelen van ECG ritmes.

In principe kan je alle e-learningmodules volgen die aangeboden worden. Op de website van ExpertCollege tref je een overzicht aan: https://www.expertcollege.com/producten/#producten

Mocht je geïnteresseerd zijn in het volgen van één of meerdere modules, neem dan contact op met je contactpersoon bij Interchange om dit te organiseren.

Kosten
Elke e-learningmodule heeft een eigen prijs. Deze prijzen zijn terug te vinden op bovengenoemde website en zullen in mindering gebracht worden op je scholingsbudget. Overstijgt de prijs jouw budget, dan betaal je het verschil zelf bij. Ben je ZZP’er, dan is dit bedrag voor eigen rekening.

Registratie
Alle succesvol afgeronde modules zullen worden opgeslagen in je persoonlijke omgeving bij ExpertCollege. Hier kan je op elk gewenst moment bij, ook indien het dienstverband met Interchange is beëindigd.

Niet voor jou maar wel voor iemand anders?

Verspreid het woord:

Sander Hogenboom

WhatsApp: 06 15 93 82 22