ZZP’er in de zorg

Vanaf vandaag neem jij het heft in eigen hand. Onregelmatige diensten, bezuinigingen en een wisselend beleid: hier wil jij meer inspraak op hebben. Vanaf nu bepaal jij hoeveel je werkt, hoeveel je verdient en waar je werkt.

Veel zorgprofessionals laten zich afschrikken wanneer ze zien wat er allemaal geregeld moet worden. Dat is helemaal niet nodig, want als zzp’er beginnen in de zorg is makkelijker dan je denkt. Wij staan voor jou klaar!

Ben je al ZZP’er?

Leuk dat je al zzp’er bent! Wij helpen jou graag bij het vinden van opdrachten en ontzorgen jou gratis op het gebied van alles dat geregeld moet worden. Geef je uurtarief, je werkuren en verdere wensen aan ons door en wij zoeken de opdracht die bij jou past.

Waar moet je allemaal aan denken:

Inschrijven bij de KvK als zzp’er in de zorg

Meld jezelf aan als zzp’er in de zorg bij de Kamer van Koophandel. Je maakt online een afspraak, gaat bij ze langs om alle benodigde gegevens te overhandigen en na 10 minuten stap je de deur uit als ondernemer. De KvK geeft je een btw-(identificatie)nummer, waardoor je officieel ondernemer bent.

BTW-vrijstelling voor zzp’ers in de zorg

Ben je verpleegkundige, radiodiagnostisch laborant, operatieassistent of anesthesiemedewerker? Of beoefen je een ander beroep dat in het BIG-register staat? Dan kom je in aanmerking voor een btw-vrijstelling. Dit houdt in dat een ziekenhuis géén btw van je uurloon hoeft af te dragen aan de Belastingdienst. Iets wat je goed geregeld wil hebben.

Zakelijke rekening openen als zzp’er in de zorg

Je eigen administratie bijhouden hoort er natuurlijk bij. Je kunt het wel een stuk makkelijker maken, onder andere door een zakelijke rekening te openen. Zo kun jij eenvoudig het verschil zien tussen je privé en zakelijke balans. Je hoeft je boekhouder alleen inzage te geven in je zakelijke rekening.

Verzekeringen voor zzp’ers in de zorg

Als zorgprofessional zet jij je keihard in voor de gezondheid van anderen. Maar wat gebeurt er als er met jou iets misgaat? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als je arbeidsongeschikt raakt? Voor zulke situaties wil je goed verzekerd zijn. Wij helpen je daar graag bij.

Pensioen voor zzp’ers in de zorg

Het klinkt misschien nog heel ver weg, maar het is belangrijk dat je je pensioen goed regelt. Je wilt er toch ook warm bijzitten als je stopt met werken? Als zzp’er in de zorg ben je zelf verantwoordelijk voor een goed pensioenplan. Hoeveel geld zet je opzij en welke aanbieders zijn er allemaal op de markt?

Wet kwaliteit, klachten, geschillen zorg

De overheid wil dat iedereen goede zorg ontvangt. Om hier zeker van te zijn, is er een speciale wet in het leven geroepen waar iedere zorgverlener – van ziekenhuis tot eenmanszaak – zich aan moet houden. Ook voor jou als (toekomstige) zzp’er in de zorg is deze wet dus belangrijk. Maar wat houdt deze wet in? In de wet is vastgelegd wat goede zorg inhoudt en wat er moet gebeuren als iemand een klacht heeft.

Toch nog vragen? Logisch!

Annemarie Koeman

Consultant zzp & Opleiding coördinator

In een notendop:

  • Wij bieden je gratis ondersteuning;
  • Je krijgt het uurtarief dat je wilt, zonder inhoudingen en zonder bemiddelingsfee;
  • Wij verzorgen de facturatie. Daarnaast helpen we je met het uitzoeken van verzekeringen, het zoeken van opdrachten en veel meer;
  • Je kunt ons altijd bellen, e-mailen of appen, 24 uur per dag;
  • Je hoeft ons niet te betalen, dat doet de zorginstelling;
Word ZZP-er in de zorg

Download gratis ons ‘zzp'en in de zorg’ ebook.

Een ebook dat je alles leert over zzp’en via Interchange.

 

 

Behoud je volledige uurtarief

Voordat je via ons aan de slag gaat, bespreken we wat je uurtarief gaat worden. Voor onze diensten hoef je niet te betalen en ook ontvangen wij geen percentage van jouw uurtarief. Je wordt dus kosteloos door ons geholpen.

Wij helpen je met al het ‘geregel’

We helpen je met administratieve bijkomstigheden, het kiezen van de juiste verzekeringen, het zoeken van opdrachten en alles waar je nooit aan had gedacht toen je begon (en dat is veel).

Één contactpersoon

Als je zzp'er in de zorg wordt, kom je soms voor moeilijke vragen te staan. Wij hebben ons er volledig in verdiept en jouw contactpersoon kan je er alles over vertellen. Via WhatsApp, de telefoon, e-mail of in het echt.

Zit er een addertje onder het gras?

Nee, want het is heel simpel: Wanneer je via Interchange aan de slag gaat bij een zorginstelling, krijgen wij van de zorginstelling een bemiddelingsvergoeding. Daarom kunnen we jou dus kosteloos helpen.