Detacheren: Wat is detacheren?

Als detacheerder ben je in dienst van Interchange en werk je voor verschillende zorginstellingen. De zorginstellingen zijn dan jouw opdrachtgever, maar je krijgt door ons betaald. Als detacheerder duurt je opdracht vaak drie of zes maanden, maar het kan ook zo zijn dat je voor een jaar gedetacheerd wordt. Het is dus niet zo dat je maandag op plek A zit en dinsdag op plek B.

Omdat de ziekenhuizen en klinieken waar je werkt niet je werkgever zijn maar opdrachtgever, zit je niet vast aan één zorginstelling. Je kan dus op een hele snelle manier gevarieerde werkervaring opdoen.

Het werk dat je doet is afwisselend en je switcht af en toe van werkomgeving.

Omdat je een contract hebt voor langere tijd met Interchange, heb je dus wel vastigheid in je contract. Het is aan Interchange om een plek voor jou te vinden. Natuurlijk zal Interchange zoveel mogelijk in de buurt een plek voor je willen vinden, maar het kan in enkele gevallen zo zijn dat je moet reizen.

Ben je op zoek naar werken op 0-uren basis? Kijk dan eens bij uitzenden.

Als detacheerder van Interchange heb je exclusief voordeel tot het Interchange Zekerheidsplan. Het Interchange Zekerheidsplan is speciaal samengesteld uit het aanbod van verschillende topverzekeraars. Als aangesloten zorgprofessional heb je zo exclusief toegang tot zorg- en schadeverzekeringen die perfect aansluiten op jouw situatie. Ga voor meer informatie naar https://bluerisk.nl/interchange-zekerheidsplan/

Veel gestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

  Detacheren

  Als detacheerder ben je in dienst van Interchange en werk je voor verschillende zorginstellingen. De zorginstellingen zijn dan jouw opdrachtgever, maar je krijgt door ons betaald. Als detacheerder werk je vaak in langetermijnopdrachten: voor bijvoorbeeld drie maanden, zes maanden, of een jaar. Het is dus niet zo dat je maandag op plek A zit, en dinsdag op plek B.

  Omdat de ziekenhuizen en klinieken waar je werkt niet je werkgever zijn maar opdrachtgever, zit je niet vast aan een zorginstelling. Je kan dus op een hele snelle manier gevarieerde werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Het werk dat je doet is afwisselend en je switched af en toe van werkomgeving. Als detacheerder heb je dus ook de afwisseling van verschillende opdrachtgevers.

   

  Uitzenden

  Uitzenden is werken op 0-uren basis. Jij bepaalt hoeveel je werkt en wij zoeken er een plekje in de buurt bij. Je hebt dus als uitzendkracht meer vrijheid dan een detacheerder, omdat jij de controle hebt over het aantal uur per week/maand wat je maakt. Kun jij één dag per maand werken, dan is dit helemaal goed. Kun je vaker? Dat is alleen maar mooi. Lukt het een maand niet? Helemaal niet erg, daar is het op 0-uren basis voor.
  Uitzenden kan dus prima naast jouw huidige vaste baan, maar ook fulltime is dit mogelijk en alles wat er tussen in zit.
  Je werkt als uitzender meestal losse daagjes voor ziekenhuizen of privéklinieken. Daarom moet je flexibel ingesteld zijn en houden van afwisseling. Als uitzender kan je een kijkje in andere keukens nemen, en wie weet bevalt één van die ervaringen wel zo goed dat je niets anders meer wilt. Je zal niet de eerste zijn!

 • Bij wie ben ik in dienst?

  Als detacheerder heb je een contract bij Interchange en ga je voor minimaal drie maanden werken in een ziekenhuis of privékliniek. Je bent dus in dienst bij Interchange.

 • Heb ik een vast aanspreekpunt?

  Het antwoord op deze vraag is kort maar krachtig; ja, je hebt een vast aanspreekpunt. Voor vragen of onduidelijkheden kun je altijd contact opnemen met je vaste contactpersoon door te bellen of een WhatsApp-berichtje te sturen. Mocht hij of zij niet beschikbaar zijn vanwege vakantie, schroom dan niet om contact op te nemen met één van de andere consultants of bel even naar het vaste nummer 010- 436 63 01.

 • Ontvang ik reiskosten?

  Jazeker, je ontvangt € 0,19 (netto) per kilometer woon-werkverkeer.
  Let op: wanneer je gebruik maakt van een leaseauto vervalt de reiskostenvergoeding.

 • Hoe gaat het in zijn werk als ik (uiteindelijk) een vaste baan wil?

  Wil je na het detacheren een vaste baan? Dan kunnen wij dit ook voor je waarmaken! Jij laat je wensen over ziekenhuizen/privéklinieken aan ons weten en wij gaan op zoek naar de geschikte plaats. Dit kan ook in hetzelfde ziekenhuis zijn als waar je via Interchange gewerkt hebt op detacheerbasis. Daarnaast krijg je een overstappremie naar rato als bedankje dat je weer voor Interchange hebt gekozen. De startpremie ontvang je na je proefperiode.

 • Bouw ik pensioen op met detacheren?

  Je bouwt inderdaad pensioen op tijdens het detacheren. Dit bouw je al op vanaf je eerste werkdag. Interchange heeft het pensioen geregeld bij StiPP. Voor meer informatie over je pensioen kun je een kijkje nemen op www.stippensioen.nl.

Heb je nog vragen? Maik Koster staat voor je klaar


Maik Koster

Telefoon: 010 436 63 01
WhatsApp: 06 15 27 60 57


Ben je een ZZP’er in de zorg of wil je dat graag worden?

Download net als 1282 andere zorgprofessionals ons e-book.

Ik wil het gratis e-book