16 mei 2018

Flinke groei van afgestudeerde verpleegkundigen t.o.v. voorgaande jaar

Wie is Interchange?

Wij helpen zorgprofessionals bij het vinden van een vaste baan, detacheer-werk of uitzendwerk. Wij koppelen jou met de zorginstelling die het beste op je wensen aansluit.

Over ons

Dat er in de zorg nog steeds een personeelstekort is, dat is geen nieuwtje. En dat er elk jaar meer verpleegkundigen afstuderen t.o.v. voorgaande jaren ook niet. Deze trend zet zich al door sinds 2011. In vergelijking tot vorig schooljaar is er echter wel een flinke (bijna 23%) groei te zien.

 

 

83% van de gediplomeerde ook na 10 jaar werkzaam als verpleegkundige

Het CBS heeft onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat 83% van de verpleegkundigen die afstudeerden in het jaar 2006, in 2016 nog werkzaam waren als verpleegkundige. Dit percentage geldt voor zowel MBO als HBO gediplomeerden.

 

 

Trend: recent afgestudeerden vaker werkzaam in verpleging en thuiszorg

In de sector verpleging en thuiszorg is een groei te zien. Deze sectoren zijn namelijk vooral bij de recent gediplomeerden populair. Van de BIG-geregistreerde en werkzame verpleegkundigen die in 2015/’16 afstudeerden, werkte eind 2016 40 procent in deze sector, tegen 22 procent van de gediplomeerden van 2005/’06.

Afbeelding/Bron

Gerelateerd nieuws

Wonen en werken in Schwyz (CH), een jaar later…

Hoe ga je om met heftige situaties op je werk? Dit, en meer vroegen we aan operatieassistent Suzanne.

Deel op Linkedin
Deel op Facebook